Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Sprijeni ljubezen in država

Ljubezen in država Peter Uhan, SNG Drama Ljubljana
V Slovenskem narodnem gledališču v Ljubljani ste lahko ob 19.30 priča uprizoritvi predstave z naslovom Ljubezen in država, v kateri gledališče neusmiljeno razgali sprevrženo oblast.

Na začetku sedemnajstega stoletja je London mesto gledališča, kraljevina Anglija pa velika čakalnica, ker se še ne ve, kdo bo prestolonaslednik po smrti ostarele in oboževane kraljice Elizabete I.

Puritanci so pri gledališki skupini Dicka Burbadgea (Matjaž Tribušon) naročili dramo, ki naj bi pokazala preprostemu ljudstvu, kako sprevržena sta oblast in dvor, še prav posebej kraljica. Čuvaj konj boljših gledalcev Will Shakespeare (Lotos Vincenc Šparovec) ima dramski tekst Rihard III., nadvse primeren za namen puritancev.

Tako kot v vsakem gledališču pa je tudi v Burbadgeevem agent, ki obvešča državo o skritih namenih skupine. Elizabeta z represivno toleranco dopusti, da se premiera odigra, po predstavi pa njen državni stroj neusmiljeno posreduje in zatre nevarne ideje sredi Londona.

Za vstopnico boste odšteli od 8 do 18 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.