Magazin > Film & Glasba & TV
37 ogledov

"Srbija, prinašamo hrup, lahko prinesete rakijo!"

Faith No More Management skupine
Beograd bo to poletje gostil veliki koncertni dogodek. Med 27. in 29. junijem se bo tam namreč odvil največji glasbeni festival v zgodovini srbske prestolnice, saj bo lahko sprejel do 30 tisoč obiskovalcev, na le enem velikem odru pa se bodo zvrstile največje svetovne zvezde.

Med vodilnimi zvezdami na seznamu Belgrade Calling festivala so trenutno ena najpopularnejših svetovnih pevk Jessie J, legendarni Ozzy Osbourne, s katerim bosta nastopila kitarska mojstra Slash in Zakk Wylde, in ena največjih skupin zadnjih treh desetletij, Faith No More. Ta je na svoji uradni Facebook strani svoje oboževalce pozvala na omenjeni festival s sporočilom v srbskem jeziku: "Srbija, prinašamo hrup, lahko prinesete rakijo," so zapisali, v sporočilu fanom pa je ustanovitelj in basist skupine Billy Gould še dodal, da je Beograd eno njegovih najljubših mest, kjer je bil na številnih koncertih. Gould je med pogostimi obiski Beograda na koncertih vedno poskušal ostati neopažen in anonimen poslušalec, ki se je zlil z množico.

Od glamuroznih rockerjev do hip hop velikanov

Čeprav bi bili na mnogih festivalih že sami po sebi glavne zvezde, so med nastopajočimi tudi Johnny Rotten s skupino Public Image Ltd, hip hop velikani Public Enemy, glamurozni rockerji The Darkness, absolutni tvorci uspešnic Example in kultni elektronski duet Orbital. Poleg navedenih bodo nove skladbe predstavili tudi The Cult s karizmatičnim pevcem Ianom Astburyjem in gotična metal atrakcija Paradise Lost, black in thrash metalci Satyricion in Sanatorium ter povratniki iz obdobja grungea Ugly Kid Joe.

Čast odprtja festivala bo pripadla koncertno najatraktivnejši beograjski skupini S.A.R.S., kot zadnji na festivalu pa bodo nastopili famozni The Sisters Of Mercy.

Cene vstopnic se v predprodaji gibljejo med 31,50 evra in 72 evrov, kolikor boste odšteli za tridnevno vstopnico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.