Magazin > Film & Glasba & TV
13304 ogledov

Ratečan, ki je 'ulovil' Witcherja: 'Izkušnja se mi je močno vtisnila v spomin'

Andraž in Henry Andraž Požar
Te dni so vsi slovenski oboževalci priljubljene Netflixove serije The Witcher močno na trnih, saj se v Kranjski Gori mudi glavni igralec Henry Cavill skupaj z ostalimi člani snemalne karavane. In čeprav se običajno zvezdniki držijo zase, se britanski igralec prav nič ne skriva. Govorili smo z domačinom, ki je Henryja ujel med ježo po Podkorenu.

Kot smo poročali že včeraj, se te dni v Kranjski Gori mudi snemalna ekipa priljubljene znanstveno-fantastične serije The Witcher, z glavnim igralcem Henryjem Cavillom na čelu, saj se je začelo snemanje težko pričakovane tretje sezone nadaljevanke. Snemanje  menda poteka v sosednji Italiji, takoj čez mejo, v naslednjem tednu pa se bo po naših neuradnih informacijah nadaljevalo v Sloveniji – na Nanosu in nato v Predjamskem gradu, ki je, kot obveščajo na svoji spletni strani, 5. aprila zaprt za obiskovalce. Kar bi lahko nakazovalo na dejstvo, da je prav torek naslednji teden dan, ko bo zasedba serije The Witcher zavzela Predjamo. Iz službe za odnose z javnostmi so nam sicer na vprašanje, ali ta informacija drži, odgovorili, da jih zavezuje pogodba o molčečnosti, zato nam na zastavljeno vprašanje žal ne morejo odgovoriti.

A nemudoma, ko se je razvedelo, da je slavni britanski igralec prispel v Slovenijo, je med oboževalci Netflixove serije završalo. Kar nekaj domačinov je imelo srečo ter so zvezdnika res srečali v živo, saj se prav nič ne skriva. Potem ko je zjutraj opravil svoj redni dnevni tek, ki ga je ovekovečil tudi z videoposnetkom, ki ga je delil na svojih družbenih omrežjih, se je popoldan odpravil še na ježo s konjem Hectorjem, ki prav tako nastopa v seriji. In nekaj utrinkov znova delil na Instagramu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Henry Cavill (@henrycavill)

In ravno ko se je igralec vračal s popoldanske ježe – menda se je odpravil na hrib Srnjak nad Kranjsko Goro – ga je skupaj z bratrancem srečal tudi Andraž Požar iz Rateč. "Ko je na dan prišla novica, da je Henry Cavill v naši okolici, sva se z bratrancem zmenila, da bova preizkusila srečo, ker sva zelo blizu doma. Ko sva prišla v Podkoren, sva se najprej odločila, da odideva proti konjušnici, nato pa sva prešla na pot, kjer je gospod Cavill objavil svoj 'story' pred tem. Tam sva se malo sprehodila in nato je kaj kmalu proti nama tekel konj. Najprej sva bila malo presenečena, nato sva opazila, da je to 'Roach', konj Geralta oziroma gospoda Cavilla," pove Andraž, ki je britanskega igralca ob srečanju prosil za skupno fotografijo in Henry mu je z veseljem ugodil.

Zelo vljudno naju je povprašal po imenu, rokovali smo se, izmenjali nekaj besed, saj sva oba oboževalca tako serije kot videoiger in knjig 'The Witcher', ter se fotografirali. Gospod Cavill je bil izredno prijazen in celotna izkušnja se mi je močno vtisnila v spomin.

Andraž in Henry | Avtor: Andraž Požar Andraž Požar

Kje točno biva zasedba serije, je skrbno varovana skrivnost. A naši neuradni viri pravijo, da naj bi bil del zasedbe nastanjen v butičnem hotelu Triangel, glavni igralec pa menda v zasebni vili nedaleč stran. Na spletni strani Booking smo skušali narediti rezervacijo v omenjenem hotelu, a piše, da je do sobote, 2. aprila, hotel poln in da v njem ni mogoče najeti sobe.

Ali informacija, da gostijo zasedbo serije The Witcher, drži, smo preverili tudi v hotelu, od koder smo dobili naslednji odgovor: "Najlepše se zahvaljujemo za poslano sporočilo in vprašanje, vendar vam glede tega žal ne morem pomagati, razen da povprašate še pri ostalih ponudnikih namestitev. " Kar pravzaprav ne preseneča, kajti če zasedba res biva tam, tudi njih gotovo zavezuje pogodba o molčečnosti.