Magazin > Film & Glasba & TV
76 ogledov

Srednješolci v boj za Kongresni trg

Špil liga Arhiv izvajalcev
Špil liga. Nocoj v Kinu Šiška prvi polfinale lige dijaških bendov, ki bo prvo sezono sklenila 13. junija na Kongresnem trgu.

Nocoj ob 20. uri bo v Kinu Šiška potekal prvi od dveh polfinalov (drugi bo 18. aprila) Špil lige, glasbenega tekmovanja dijaških bendov, ki od lanskega oktobra poteka enkrat na mesec. Veliki finale prve sezone bo 13. junija na Kongresnem trgu.

Četrti žirant: Alen Steržaj

Nocoj se bodo pred občinstvom, ki lahko koncerte obišče brezplačno in za svoje favorite glasuje prek SMS-sporočil, ter budnim ušesom stalne komisije (Žiga Klančar, Melanija Fabčič - Melée, Izak Košir) in gostujočega žiranta (tokrat bo to Alen Steržaj iz Big Foot Mame) pomerili Fonem, The Broken Input, Vogi, Below Zero in Koala Voice. Prenos v živo boste lahko spremljali tudi prek spleta na povezavi http://new.livestream.com/zivo/SpilLiga1Polfinale.

Upajo tudi na drugo sezono

"Špil liga je zame eden od simpatičnejših projektov, ki sem jih kadarkoli delala, saj je vsak od petih tekmovalnih večerov prinašal zanimive zgodbe. Lepo je bilo videti starše, babice in dedke, ki so prišli spodbujat svoje mlade glasbenike, napetost pri glasovanju ter predvsem iskrenost, ki jo mladina nosi s seboj na špil. Zdaj sta pred nami dva polfinalna večera, ki bosta štiri izvajalce peljala do finalnega špila na Kongresnem trgu v Ljubljani, ki bo za številne od njih prva resna odrska preizkušnja, zato verjamem, da bo želja po zmagi in napredovanju še večja," je za Žurnal24 povedala vodja projekta Maša Pavoković in dodala, da je Špil liga pokazala ogromno potenciala, zato bi bilo škoda, če se ne bi zgodila tudi druga sezona: "Kar nekaj muzike in bendov se namreč ustvari ravno v srednješolskih letih in absolutno je treba ustvarjalcem dati vso mogočo podporo, da se razvijejo, pridobijo odrsko kilometrino in pokažejo, kaj znajo." Zmagovalec bo med drugim prejel snemanje treh singlov in nastop v Kinu Šiška.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.