Magazin > Film & Glasba & TV
66 ogledov

Ste se že povzpeli med gorniške filme?

Kaj se je zgodilo na Pam Islandu Arhiv organizatorja
Cankarjev dom v Ljubljani bo do petka že šesto leto zapored gostil osrednji slovenski gorniški kulturni dogodek Mednarodni festival gorniškega filma Domžale.

Dvorane slovenskega hrama kulture so v ponedeljek vnovič postale bazni tabor, iz katerega se lahko vsak obiskovalec festivala povzpne v mistični gorski svet in uživa v razgledih, rezerviranih le za bogove in peščico ljudi. Ti si drznejo, zmorejo in upajo plezati tja, kjer praznina postane navdih, kjer veter prinaša svobodo, kjer mraz, sneg in led niso ovira, temveč pot, in kjer se iz strahu ter obupa rojevajo prijateljstva in krepi um.

V štirih tekmovalnih kategorijah – Alpinizem, Plezanje, Gore, šport in avantura, Gorska narava in kultura – bo predvajanih kar 44 filmov iz petnajstih držav in praktično vseh celin.V več kot 30 urah izjemnih projekcij bodo obiskovalci med drugim lahko sledili navtično-plezalski odisejadi na Grenlandijo, v srhljivi avanturi odkrivali skrivnosti starodavne poti Genghis Khan, razkrit jim bo tudi vpogled v stoletno izročilo slovenske gorske reševalne službe, odpravili se bodo tudi na prvo smučarsko tekmo, organizirano sredi afganistanske vojne vihre, ali pa sledili skupini Inuitov, ki se s svojimi pasjimi vpregami podajo na nevarno potovanje preko Arktike.

Vse filme, uvrščene v tekmovalni program letošnjega festivala si bo, kot velevajo festivalska pravila, ogledala in jih ocenila strokovna žirija, ki bo tudi izbrala zmagovalca.

Današnji program
Kosovelova dvorana
17.00 Predavanje / OKROGLA MIZA, PZS - GRZS
17.00 Film / THE BRENTO BASE PROJECT  
17.00 Film / WHAT HAPPENNED ON PAM ISLAND (na sliki)
17.00 Film / TROU DE FER – ŽELEZNA DIERA 
19.00 Predavanje / PETER ŠČETININ 
21.00 Film / VERTICAL SAILING GREENLAND  
21.00 Film / HOLLTANNA, L' AVENTURE ANTARCTIQUE

Linhartova dvorana
17.00 Film / S KOLESOM PROTI SONCU  
17.00 Film / SOLITAIRE 
19.00 Film / THE REMOTE VALLEYS OF CAUCASUS  
19.00 Film / DIE LETZTEN BERGBAUERN DER KARPATEN 
19.00 Film / SURVIVRE  
21.00 Film / GORSKI REŠEVALCI V KRALJESTVU ZLATOROGA

Cena vstopnice za posamezne sklope filmov znaša štiri evre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.