Magazin > Film & Glasba & TV
42 ogledov

Ste seznanjeni z nevarno metodo?

Nevarna metoda Kinodvor
Na filmsko platno ljubljanskega mestnega kina Kinodvor premierno prihaja Nevarna metoda (A Dangerous Method). Na sporedu bo ob 21. uri.

Zürich na začetku prejšnjega stoletja. Mladi Carl Jung (Michael Fassbender) se odloči, da bo preizkusil Freudovo (Viggo Mortensen) kontroverzno metodo 'zdravljenja s pogovorom' na primeru Sabine Spielrein (Keira Knightley), mlade in izobražene ruske emigrantke s hudimi simptomi histerije. Prek dopisovanja o napredovanju zdravljenja se Jung spoprijatelji s Freudom in razkrije spolno ozadje Sabinine bolezni. Ta kmalu okreva in se z Jungovo spodbudo tudi sama loti študija psihiatrije. Razmerje med mladim in ambicioznim psihiatrom, njegovim mentorjem ter lepo in nadarjeno Sabino postaja vse bolj zapleteno.

Kanadski auteur David Cronenberg pod krinko kostumske drame proučuje destruktivno in neobvladljivo naravo spolnega poželenja in s faktografsko natančnostjo opisuje dogodke, ki so pripeljali do rojstva moderne psihoanalize. Freud, Jung in Sabina Spielrein v intelektualnem ménage à trois z zvezdniško igralsko zasedbo.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.