Magazin > Film & Glasba & TV
41 ogledov

Ste to osebo opazili v risanki?

Maurice Tillet Wikimedia
Risani junak Shrek ima čisto pravega vzornika. To je bil Maurice Tillet, profesionalni francoski rokoborec ruskega rodu.

Maurice Tillet je bil rojen leta 1903 na območju Urala, po smrti očeta pa sta z materjo pred rusko revolucijo pribežala v Francijo. Do svojega 17 rojstnega dneva je bil Tillet povsem normalen otrok, zaradi lepega obraza so mu nadeli nadimek Angel. Nato pa je pričel nenadoma otekati v ude in glavo. Zdravniki so mu postavili diagnoso akromegalije, kronične bolezni, ki zaradi prevelike količine rasnega hormona pri odraslih osebah povzroča spremembe na obrazu in okončinah.

Maurice Tillet | Avtor: Wikimedia Wikimedia
Namesto med odvetnike, kar je bila njegova želja, je šel v vojsko. Leta 1937 je postal rokoborec, v času 2. svetovne vojne je zaslovel v ZDA in bil dolgo časa nepremagljiv. Njegovi boji so vedno pritegnili ogromno obćčinstva, saj so vsi želel videti nenavadno postavo Francoskega angela, kot se je poimenoval. Po letu 1945 pa je pričel izgubljati dvoboje, kariera je šla le še navzdol, dokler se ni leta 1953 uradno upokojil.

Umrl je leto dni kasneje zaradi bolezni srca. Animirani junak Shrek naj bi dobil podobo ravno po Tilletu, čeprav pri DreamWorks Animation niso želeli nikoli javno potrditi tega. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.