Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Ste že našli svoje zatočišče?

Zatočišče Sandi Abram, Galerija Alkatraz
Galerija Alkatraz vas ob 21. uri vabi na otvoritev razstave dobitnikov velike nagrade 28. grafičnega bienala. Umetniški kolektiv Justseeds se bo v okviru 29. grafičnega bienala predstavil z razstavo Zatočišče.

Razstava delo se ukvarja s temama migracije zaradi vojn ali ekonomskih razlogov in razseljenosti zaradi uničevanja okolja in izkoriščanja. Analizira globalni sistem, zgrajen na poceni virih in ceneni delovni sili, in ponazori poskuse, kako se osvobodili omejitev sistema.

V delo so vključeni kioski, kjer se delijo zemljevidi izbranih pokrajin, in skriti kotički, zatočišča, v katerih si tisti, ki so v stanju negotovosti, najsi gre za ljudi, živali ali ideje, za trenutek odpočijejo.

Ustanovljena leta 1998 v Chicagu, Illinois, kot projekt Josha MacPheeja za distribucijo grafike, je Justseeds leta 2007 postala umetniška zadruga s sedežem v Portlandu, Oregon. Organizacija ima trenutno sedež v Pittsburghu, Pennsylvania, ZDA, njeni člani pa prihajajo iz mest v Združenih državah Amerike, Mehike in Kanade.

Vstop je prost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.