Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

Stefan Raab opravil z Evrovizijo

Stefan noče več imeti opravka z Evrovizijo. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Nemški pevec, zabavljač in televizijski voditelj Stefan Raab se je odločil potegniti črto pod tekmovanje za pesem Evrovizije.

"Odločil sem se, da predam umetniško in vsebinsko odgovornost za nemško udeležbo na tekmovanju. V prihodnje tako ne bom več sodeloval niti kot voditelj, predsedujoči komisiji, skladatelj ali glasbeni producent," je svojo odločitev pojasnil Raab.

 

Na letošnjem Eurosongu, ki je minuli teden potekal v Düsseldorfu, je Raab nastopil kot eden od voditeljev prireditve in na začetku celo odpel lansko nemško zmagovalno pesem Satellite v rockabilly verziji. "Finale letošnjega Eurosonga v Nemčiji je bilo absolutni vrhunec moje kariere na tekmovanjih Evrovizije," je danes sporočil 44-letni Raab, ki je s pevko Leno na prireditvi v Oslu lani pripomogel k zmagi Nemčije.

 

Stefan Raab | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Raab je sicer na Eurosongu leta 2000 tudi sam nastopil s pesmijo Wadde hadde dudde da?, s katero je zasedel 5. mesto. V vlogi skladatelja nemške predstavnice za Evrovizijo se je pojavil še dvakrat, med drugim je napisal pesem za Guilda Horna z naslovom Guildo hat euch lieb, ki se je gledalcem v Stockholmu leta 1998 vtisnil v spomin s svojim kontroverznim nastopom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.