Magazin > Film & Glasba & TV
103 ogledov

Stingovo popolnost rušila akustika

Sting zapeljal polne Stožice
1/24
Žurnal24 main
Včerajšnji koncert Stinga obiskovalcev Dvorane Stožice ni pustil hladnih. Sklepni del nastopa so počastili s stoječimi ovacijami.

Kdor je na veličastnem Stingovem koncertu z orkestrom Slovenske filharmonije pričakoval njegove največje uspešnice, je bil zadovoljen. Britanski dobitnik 16 grammyjev (kot soloizvajalec in z zasedbo The Police) jih je pred skorajda razpodano Dvorano Stožice po – zaradi slabšega ozvočenja ne ravno čarobni – uverturi Every Litte Thing She Does Is Magic  v dobrem dveurnem koncertu nanizal še 21 iz različnih obdobij svoje 40-letne kariere.

Fotografije s koncerta si oglejte TUKAJ.

Trenutek slave za naše mlade filharmonike
Po uvodni pesmi mu je pri višjih tonih If I Ever Lose My Faith In You malce ponagajal tudi glas, se je pa skupaj z občinstvom bolj sprostil pri Englishman In New York, ko je množica njegov komad po uvodnih besedah "Be Yourself" dopolnila z "No Matter What They Say". Pri že kultni Roxanne, ki je kulise v ozadju obarvala rdeče, pa je bil s kitaro v roki že povsem v elementu. Orkester, ki so ga ozvočevali po potrebi (vendarle je na Stingovem koncertu pričakovati, da bo v ospredju njegov glas), je najbolj udarno in zvočno polno prišel do izraza pri When We Dance Russians, s komadom Whenever I Say Your Name pa sta svoj trenutek slave dobila tudi odlična in priložnosti primerno koketna back vokalistka Jo Lawry in mladi violinist, koncertni mojster Slovenske filharmonije Janez Podlesek. Med našimi filharmoniki, predvsem člani mlajše generacije, ki so dobili laskavo priložnost nastopati s Stingom, je luč žarometov pripadla še trobentaču Tiborju Kerekešu pri komadu King of Pain.

Sting zapeljal polne Sto%C5%BEice | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Z Every Breath You Take dvorana na noge
Večer je, vsaj po dinamiki občinstva sodeč, kulminiral s komadom Every Breath You Take, ko so ljudje različnih generacij (otroci, celo dojenčki, niso bili redkost) vstali in začeli poplesavati ob tem skoraj 30 let starem komadu. Sledila je vživeta interpretacija čarobne puščavske balade Desert Rose in vnovične ovacije ob Fragile, pesmi o naši krhkosti in minljivosti, predzadnji poslastici zasanjanega večera. Sting je svoj ljubljanski koncert sklenil z udarnim in zgovornim "SOS To The World", ki ga najdemo na sporočilu v steklenici (Message In A Bottle), nekateri pa mogoče v mesečini, kot je naslov pesmi po svoje ("Mesečina, bato!") razumel neki z angleščino ne preveč domač gospod.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.