Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Štirje na tridesetih

Percossa Promo
Percossa. Glasbeniki se bodo v Hali Tivoli predstavili na več kot 30 inštrumentih.

Hala Tivoli bo jutri gostila bobnarsko zasedbo Percossa. Glasbeniki René Sjeno Pierings, Jan Willem van der Poll, Niels van Hoorn in Eric Robillard so v Slovenijo prispeli že danes, pred spektaklom pa si bodo privoščili tudi sprehod po Stari Ljubljani.

Z več kot 30 inštrumenti
“Zasedba nima posebnih zahtev,” pravi Denis Papič iz AMC Studia in dodaja, da bo nastanjena v Hotelu Kongo. S seboj bo pripeljala petčlansko ekipo, ki bo v Tivoliju poskrbela za luč, zvok in sceno.

“Glasbeniki bodo izvedli program, v katerem bodo uporabili več kot 30 različnih inštrumentov z vsega sveta, prevladujejo pa tolkala. Med zanimivejšimi so didžerido, cokle, ukulele, čevlji za step in celo čelada za hokej na ledu. Skratka – šov bo prava paša za oči in ušesa, pa tudi smeha ne bo manjkalo,” napoveduje Papič in dodaja, da je koreografija avtorsko delo glasbenikov. “Že samo po sebi je spektakularno to, da obvladajo toliko inštrumentov,” še pravi. Šov po njegovih besedah prinaša odlične svetlobne učinke, ozvočenje pa bo primerno mali dvorani Hale Tivoli.

Začetki Percosse segajo v konec 80. let, ko je bend s starimi tolkali začel nastopati v ulični teatrski skupini na jugu Francije. Odrski debi s predstavo Rhythmix leta 1998 je bil med občinstvom izjemno dobro sprejet, med najodmevnejšimi pa je bil njihov šov Ten Years Off the Street iz leta 2008. V Ljubljani bodo glasbeniki, ki sicer poučujejo glasbo, predstavljali svoj šesti šov z naslovom Rebels of Rhythm.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.