Magazin > Film & Glasba & TV
34 ogledov

Štoparski vodnik navdihnil Tabu

(Foto: Promo) Žurnal24 main
Skupina Tabu je izdala novo pesem 42, ki napoveduje izid albuma v prihodnjih dneh z istim naslovom. Pomen številke 42 bo najbolj znan bralcem Štoparskega vodnika po galaksiji.

Četrti studijski album skupine Tabu bo nosil naslov 42, ki se nanaša na odgovor na večno vprašanje o smislu obstoja človeške vrste, ki ga ponuja pisatelj Douglas Adams v Štoparskem vodniku po galaksiji.

Kaj pa za skupino Tabu? Kaj je torej ta smisel, vodilo ali gonilo? Tabu so enotni v odgovoru: ljubezen. In k temu dodajo še znak srca.

Vse to daje slutiti, da bo ljubezen rdeča nit albuma 42 in glavna tema vseh desetih skladb, od najnežnejših balad do tistih najbolj udarnih! Je pa zanimivo še nekaj – da je naslovna skladba dejansko dvainštirideseta posneta pesem tabujevcev!

Album so posneli v Mostarju, kjer so snemali že v preteklosti in ustvarili precej uspešen alnum Male nore ideje. Kot so sami dejali, je Mostar zanje precej čustveno mesto v Bosni in Hercegovini z odlično klimo za ustvarjanje, najboljšimi čevapi in kajmakom na svetu ter prijaznimi in ustrežljivimi ljudmi.

V novem albumu pa so predvsem želeli povedati vse, kar jim leži na duši.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.