Magazin > Film & Glasba & TV
34 ogledov

Strastni Sweetsology

Sweetsology Arhiv skupine
Slovenska glasbena scena je močnejša za še eno "sladko" skladbo.

Skupina Sweetsology poslušalstvu ponuja svojo najnovejšo skladbo, ki nosi naslov Greva tja. Kot pravijo člani zasedbe, je skladba nastala povsem spontano – v enem dnevu, ko sta vokalistka zasedbe Kaja Židanek ter avtor skladbe in član zasedbe Borut Šemerl v studiu pripravljala material za drug projekt, ob snemanju prvih posnetkov pa je bila Kaji ena izmed melodij tako všeč, da je nemudoma napisala besedilo in ustvarila vokalno linijo.

Skladba govori o strasti na splošno, nekateri lahko v skladbi najdejo ljubezenski pomen, drugi pa tudi nekaj povsem drugega. Simpatična pevka zasedbe Sweetsology interpretacijo skladbe prepušča  domišljiji poslušalca.

Ker so Sweetsology perfekcionisti, so se združno odločili, da bo skladbo Greva tja pospremila tudi vizualna podoba. Videospot je bil posnet v lastni režiji, kjer je vsak prispeval svoj delež h končnemu izdelku. Kot pravijo, so za snemanje videospota za omenjeno skladbo, ki je izšla pri založbi Inovativa MMR, potrebovali dva snemalna dneva blizu lokacije, kjer skupina tudi sicer ustvarja. Ideja je padla in bila realizirana v zelo kratkem času – koncept videospota je igranje v živo, s katerim se skupina tudi najlažje poistoveti, saj je to tisto, kar delajo iz ljubezni. Za snemanje in režijo je poskrbel Borut s pomočjo celotne ekipe.

Da pa zasedba Sweetsology ni bogatejša samo za še eno skladbo, dokazuje tudi najnovejši videospot, kjer se poleg Boruta in Kaje, ki sta začela zgodbo skupine Sweetsology, pojavi dodelana spremljevalna ekipa, in sicer klaviaturist in kitarist Mark Jurkovič, baskitarist Klemen Bartol ter bobnar Jure Maček. Ekipa že več kot pol leta intenzivno ustvarja nove skladbe in pripravlja material za nastope, s katerimi začne maja. Program je sestavljen izključno za akustično izvedbo in poleg avtorskih skladb vključuje priredbe skladb znanih avtorjev. Več o lokacijah nastopov boste lahko izvedeli na njihovi spletni strani Sweetsology.com.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.