Magazin > Film & Glasba & TV
19 ogledov

Streepova prehitela boga

Meryl Streep EPA
Igralko Meryl Streep so dobitniki oskarjev v svojih zahvalah omenili večkrat kot boga.

Meryl Streep, ki je bila za nagrado Ameriške akademije filmskih umetnosti in znanosti nominirana 18-krat, trikrat pa je prestižni kipec tudi prejela, so dobitniki oskarjev v svojih zahvalah omenili večkrat kot boga, Sidneyja Poitierja in Oprah Winfrey.


Streepova vodi s štirimi omembami med posamezniki, ki se jim je od leta 2002 zahvalilo 47 posameznih prejemnikov oskarja. Boga so omenili trikrat, Poitierja in Oprah pa vsakega dvakrat.
Sicer med največkrat omenjenimi vodijo režiserji; prejemniki kipcev so jih omenili 42-krat. Akademiji so se oskarjevci zahvalili 32-krat, partnerjem 25-krat, otrokom 21-krat, piscem pa 19-krat. Preostale nominirance so prejemniki kipca omenili 17-krat.

Kot še piše The Guardian, so v zahvalah vse popularnejši ljudje, ki so imeli na prejemnike zgodnji vpliv, bodisi stari starši, prejšnji režiserji ali producenti.

Ob tem naj bi imele prejemnice daljše sezname ljudi, ki se jim želijo zahvaliti, George Clooney, ki je leta 2006 prejel oskarja za stransko vlogo v Siriani, pa se ni zahvalil nikomur. Ko je prejel kipec, se je pošalil, da tako pač ne bo dobil kipca za najboljšo režijo za film Lahko noč in srečno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.