Magazin > Film & Glasba & TV
49 ogledov

Stresli puljsko areno

Apocalyptica, Guano, Laibach
1/10
Gregor Mavec
Prvi festival Arenafest je včeraj z nekaj tisoč gledalci zaživel v edinstveni atmosferi. Med obiskovalci je bilo tudi veliko Slovencev.

V svojem ritmu so na oder prikorakali Laibach in postregli tako s skladbami starejšega opusa kot z novejšim repertoarjem. Značilen slog so nadgradili z vrhunsko videoprojekcijo, ki se je v ozadju vrtela na velikem platnu. Tovarniški zvok je sicer dodobra stresel areno, a je bil zaradi slabega ozvočenja nekoliko nejasen. Močni basi so "požirali“ vokale, kakovost zvoka pa so poslušalci različno doživljali, odvisno od mesta v areni. Odgovorni so nekoliko varčevali z light showom, a je skupina kljub temu upravičila svoj položaj najkakovostnejših v naši državi.

Nemški Guano Apes so brez uvoda udarili na sceno. Pevka Sandra Nasič, s katero smo se pred dnevi pogovarjali, je navdušeno publiko pozdravila v hrvaščini. Niti občasno pešanje pevkinega glasu niti tistih nekaj zgrešenih tonov energičnega nastopa niso pokvarili. Nasprotno, pevka je s prisrčno mešanico hrvaščine in angleščine poslušalce nenehno navduševala. Največje navdušenje sta poželi uspešnici Open Your Eyes in Big in Japan. Še eno klasiko Lords Of The Boards pa je Nasičeva posvetila svoji mami, ki je prišla z njo v Pulj.

Finska zasedba Apocalyptica je "žagala“ čela in v svoj nastop neposredno vključevala publiko, ki se je zato kljub pozni uri še bolj razživela. Vrhunski nivo z dobrimi svetlobnimi učinki in presenetljivo izboljšanim ozvočenjem je znižal vokalno slaba edicija nastopa, pevec Tipe Johnson. Razlika v primerjavi s studijskimi verzijami skladb je bila več kot očitna in zato moteča.

Trije izvajalci s povsem različnimi stili glasbe so dodobra popestrili vroče poletne dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.