Magazin > Film & Glasba & TV
41 ogledov

Stripovska delavnica za male stripburgerje

Risba v stripu na Slovenskem Arhiv organizatorja
V okviru razstave Risba v stripu na Slovenskem se bo v Mestni galeriji v Ljubljani od 16. do 18. ure odvijala dvodnevna Stripburgerjeva strip delavnica, ki jo bosta vodila poznavalca stripa Andrej Štular in David Krančan.

Udeleženci dvodnevne delavnice boste spoznali zgodovino in značilnosti stripa. Učenje bo potekalo skozi praktično delo, katerega rezultat bo samostojni ali skupinski strip vsakega udeleženca.

Prvi dan prinaša teoretični in praktični del. V teoretičnem delu se boste v kratkem predavanju seznanili z zgodovino stripa in osnovnimi značilnostmi stripvoskega metjeja, spoznali pa boste tudi stripovske forme. V praktičnem delu delavnice boste skupinsko ustvarjali strip, poznavalca stripa Andrej Štular in David Krančan pa vam bosta predstavila delovni proces, torej izdelavo zgodbe in dramaturgijo, njeno vizualizacijo, skico in podobno. Obenem boste iskali ideje in predloge za pasične stripe

Naslednji dan, jutri, se bo praktično delo nadaljevalo. S soudeleženci delavnice boste naredili pregled nastalih predlogov in idej, sledili bosta individualna analiza in določitev končne oblike za črno belo izvedbo in podobno.

Delavnica je brezplačna, vendar je število udeležencev omejeno. Jutri bo delavnica potekala od 10. do 18. ure.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.