Magazin > Film & Glasba & TV
52 ogledov

Stroko začaral Bučar, ljudi pa Vozelj

Rudi Bučar
1/18
Anže Petkovšek
Letošnja najlepša pesem Slovenske popevke prihaja iz ust Rudija Bučarja.

Na letošnjem izboru Slovenske popevke se je pomerilo 12 pevcev: Boštjan Dermol, Matjaž Jelen, Nuška Drašček, Bilbi, Rudi Bučar, Lea Likar, Cole Moretti, Regina, Anika Horvat, Slavko Ivančič, Samo Budna in Marko Vozelj.

Nagrade strokovne žirije so šle v roke: za najboljšo skladbo v celoti Rudiju Bučarju za pesem Naj traja, za najboljše besedilo Maji Pihler Stermecki in Gregorju Stermeckiju za skladbo Drobne slike, za najboljšo interpretacijo Aniki Horvat za skladbo In si tu in za mladega perspektivnega avtorja ali izvajalca Samu Budnu za skladbo Sončna hiša. Veliko nagrado občinstva je osvojil Marko Vozelj s skladbo Tukaj si in ob uspehu povedal: "Vse skladbe se mi zdijo kakovostne, najbolj pa mi je všeč moja, da ne bomo malenkostni."

Predsednica žirije Elza Budav se je ob razglasitvi pošalila: "Ljubitelji gob in popevk imamo nekaj skupnega, vsi upamo, da bo bera čim boljša."

Mešanica zbadanja in samoironije

Prireditev v Studiu 1 Televizije Slovenija je povezoval humorist ter televizijski in radijski voditelj Sašo Hribar. Da je bilo njegovo vodenje odlična zamisel, saj se je izkazal z izvirnimi idejami, se je pokazalo tudi v odzivu sicer tradicionalno ciničnega zaodrja, ki ga je mešanica inteligentnega zbadanja, samoironije in celo referenc na literaturo pošteno nasmejala. Na odru so sicer poleg tekmovalcev ob spremljavi orkestra RTV Slovenija pod vodstvom treh dirigentov Lojzeta Krajnčana, Patrika Grebla, ki je v eter ob nepričakovanem zapletu ponesreči zaklel ku***,  in Roka Goloba nastopili Alya, Severa Gjurin, Murat & Jose, Jan Plestenjak in Neisha, ki je povedala, da ji je koncept festivalov všeč, saj so odlična promocija: "Izvedba na Popevki je na nivoju; z veseljem jo podprem, tekmovala pa ne bi, ker tovrstne promocije ne potrebujem," je dodala.

Komentarjev 1
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 10:32 19.september 2011.

    najbolj je pa zažgala baba,ki je mučila lojtro,da o komadu ne izgubljam besed!Edin štiklc ki je bil kolkor tolko prebavljiv je bil pod št.11,in tut zmagat bi moral ne pa tale jumpajdi,jumpajda......