Magazin > Film & Glasba & TV
662 ogledov

Stvari, ki jih niste vedeli o filmu Titanik

Titanik
1/10
Blitz Film & Video Distribution
Legendarni Titanik je po 15 letih spet priplul v kinodvorane, tokrat v 3D obliki. Ob tej priložnosti sta Kate Winslet in James Cameron razkrila nekaj podrobnosti o filmu, ki jih še niste vedeli.

Glavna igralka Kate Winslet in režiser James Cameron sta za ameriško revijo People spregovorila o nekaj zanimivostih, ki jih o snemanju filma o najslavnejši potniški ladji zagotovo še niste vedeli.

Leonardo je skoraj odklonil vlogo

Leonardo DiCaprio je med snemanjem Titanika štel le rosnih 21 let, zato je imel velike pomisleke, če naj tako veliko in odmevno glavno vlogo sploh sprejme. "Moral sem ga zelo prepričevati, da je sprejel vlogo in da jo je videl kot izziv," je povedal Cameron.

Voda je bila topla

"Voda, v kateri smo snemali, je bila topla, igralci so imeli občutek, da so v bazenu. Ves led, mraz in ledene sape smo kasneje dodali s pomočjo računalnika," je razložil režiser. Govorilo se je celo, da igralci med snemanjem v vodi niso smeli na stranišče, a Cameron je govorice zanikal. "Vsi so lahko uporabljali stranišče, v bistvu sem jih celo spodbujal, saj nisem hotel, da svojo potrebo opravijo kar tam. Čeprav sumim, da se je to dogajalo."

Kate in Leo danes nerada gledata film

"Moj ameriški naglas je grozen! V vsem tem času sem se tako o sebi kot o igranju toliko naučila, da se zdaj res težko gledam. Želim si, da bi lahko svoje današnje znanje nekako prenesla v Titanik," pravi Kate, Leo pa ne more verjeti, kakšen otrok je bil takrat. "Tudi Leonardo ima probleme z gledanjem tega filma," je v njegovem imenu dejal Cameron.

Snemanje so morali prekiniti zaradi britja

"V prizoru, ko Rose namerava skočiti z ladje in jo Leo prime za roko, je bila osvetljava tako čudna, da so se videle skoraj vse dlačice na moji roki," je razložila Kate in dodala, da je Cameron takoj ukrepal. "'V redu, obriti ti bomo morali roko,' mi je rekel James in morali smo prekiniti snemanje. Bilo je prav smešno, ko mi je vodja ličenja obril roko. Tega ne bom nikoli pozabila."

Leo in Kate sta se nemudoma ujela

"Takoj sta postala prijatelja in se zanesla drug na drugega," se spominja Cameron, Kate pa dodaja, da je bil Leonardo zelo pozoren, še posebej pa se je izkazal med snemanjem v vodi, kjer je zelo pazil nanjo. "Leo je potapljač z licenco in se je zelo dobro znašel med snemanjem prizorov pod vodo, jaz pa žal ne. Zelo je pazil name, bil je čudovit, stalno je bil ob meni," je zaključila Kate.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.