Magazin > Film & Glasba & TV
36 ogledov

Stvor, ki se preoblikuje v vašo podobo

Stvor Kolosej
Pred nočjo čarovnic si lahko v ljubljanskem Koloseju, Planetu Tuš Maribor in Planetu Tuš Celje ogledate znanstveno-fantastično grozljivko Stvor (The Thing).

Antarktika: nenavadna celina neverjetne lepote, kjer se nahaja znanstvena postaja Thule. Ko ekipa mednarodnih znanstvenikov pride do izjemnega odkritja, se navdušenje kmalu spremeni v grozljivo paranojo. Nekaj nečloveškega se lahko preoblikuje v kogar koli izmed njih.

Paleontologinja Kate Lloyd (Mary Elizabeth Winstead) delo v varnem laboratoriju zamenja z odpravo v povsem odmaknjeno regijo, kjer se pridruži skupini norveških raziskovalcev. Odkrijejo zamrznjeno truplo, ki med poskusom v bližini postaje pobegne iz zamrznjenega zapora. Najdeni organizem, ki ima sposobnost prevzeti obliko vsega, česar se dotakne, lahko ubije vsakogar, ki mu prekriža pot.

Začetke Stvora gre iskati leta 1938, ko je pisec John W. Campbell Jr. ustvaril grozljivo zgodbo Who Goes There?, ki opisuje dogodke na raziskovalni postaji na Antarktiki, ko ekipa znanstvenikov odkrije vesoljsko plovilo. Zgodba je leta 1951 navdihila Howarda Hawksa in Christiana Nybyja, ki sta ustvarila film The Thing From Another World. 30 let pozneje je v Campbellovi knjigi navdih iskal tudi John Carpenter. Leta 1982 je po scenariju Billa Lancasterja režiral znanstvenofantastično grozljivko The Thing, ki je še danes izjemno zanimiva tako za oboževalce tovrstnega žanra kot tudi za ustvarjalce filmov.

Znanstveno-fantastično grozljivko si lahko ogledate v ljubljanskem Koloseju ter Planetu Tuš v Mariboru in Celju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.