Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Sub720 na robu banalnosti

Blaž Erzetič je od leta 1996, ko se je udeležil mednarodnega festivala računalni Žurnal24 main
Kakšno je videti predmestje Nove Gorice na malce drugačen način, si oglejte v Kinu Šiška, kjer bo svoje fotografije ob 20. uri na ogled postavil Blaž Erzetič.

Sub720 Blaža Erzetiča je raziskovanje specifičnega geografskega segmenta – jugozahodnega predmestja Nove Gorice. Ampak lokacija kljub vsemu sploh ni tako pomembna, saj so si skoraj vsa predmestja v Evropi podobna – vsakdanja pokrajina, generična arhitektura in monotonija rutine, ki pustijo opazovalca zdolgočaseno apatičnega.

Kljub vsemu, če si drznemo spremeniti zorni kot in poskušamo detektirati nevidni spekter svetlobe, lahko ista pokrajina pridobi ne samo na zanimivosti, ampak tudi na lepoti.

Z razvojem digitalne temnice so se odprle nove možnosti tehničnega raziskovanja. Tako sta tukaj združeni dve tehniki: infrardeča fotografija in HDRI (slika z visoko dinamiko). Obe tehniki skupaj razkrivata vsakodnevne situacije in krajine, nekatere na robu banalnosti, vendar z drugačnega vidika. Z vidika, v katerega golo človeško oko ne seže – počasna, infrardeča svetloba, v rangu valovne dolžine pod 720 nm. Zaradi HDRI pristopa se znižajo kontrasti med temnimi in svetlimi področji slike, le-ta pa jih po drugi strani napolni z detajli.

Vstop je prost!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.