Magazin > Film & Glasba & TV
20 ogledov

Superjunaki podrli rekord

Maščevalci Žurnal24 main
Znanstvenofantastični filmski hit Maščevalci je minuli konec tedna v Severni Ameriki dosegel rekord, saj je samo od petka do nedelje v blagajne v ZDA in Kanadi prinesel dobrih 200 milijonov dolarjev, kar se še ni zgodilo.

Akcijski spektakel in koncentrirana doza Marvelovih superjunakov je v nekaterih državah sicer na ogled od 25. aprila, v tem času pa so Iron man, Hulk, Thor, Stotnik Amerika, Črna vdova in Sokol ter negativec Loki po svetu nabrali že 642 milijonov dolarjev.

Kot so sporočili pri Disneyju, 52 odstotkov zaslužka prihaja od dražjih, 3D-vstopnic, studiu pa se je obrestoval tudi agresivni marketing, s katerim so se še posebej osredotočili na ženske. Zvezdniki iz filma so tako na primer obiskovali "ženske" pogovorne šove, kot je The View, rezultat pa je viden v strukturi gledalcev. Po Disneyjevi raziskavi je bilo namreč med publiko, ki si je ogledala Maščevalce, kar 40 odstotkov žensk, ki sicer niso ciljna publika ZF-spektaklov, polovica gledalcev pa je bila starejša od 25 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.