Magazin > Film & Glasba & TV
20 ogledov

Šuško proti zlobnemu škratu Kuzmu

Šuško Žiga Koritnik, LGL Ljubljana
Na odru Lutkovnega gledališča Ljubljana bo nastopil Šuško in poskušal rešiti gozdne živalce. Z najmlajšimi si lutkovno predstavo lahko ogledate ob 17. uri.

Šuško (Polona Kores) je prijazen fantič, ki ima rad živali. Ko nekega dne v vrtni utici piše domačo nalogo, ga skozi svet sanj v gozd pokliče Sapramiška (Sonja Kononenko), prav tista iz zgodbe o zlomljenem zobku in lešniku.

V gozdu je namreč nekaj hudo narobe. Živali se prepirajo, pretepajo, preklinjajo in kričijo, da je kaj. Ves prestrašen se fantič želi vrniti domov, a v gozdu se je stemnilo. Naenkrat izza košate smreke sliši škodoželjen smeh. Zagleda slavnega škrata Kuzmo (Miha Arh), ki kadi pipo, iz katere se vali oranžen dim. Škrat je krivec za zmedo v gozdu. Živali so se mu zamerile, ker so ga zmerjale z opazkami, da smrdi, ker se ne umiva. Z oblačkom oranžnega dima po gozdu širi jezo, sovraštvo in zamerljivost, zato se Šuško odloči, da bo temu naredil konec.

Cena vstopnice je 4,50 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.