Magazin > Film & Glasba & TV
11 ogledov

Sziget – svet v malem

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Od 11. do 16. avgusta bo potekala ena izmed največjih glasbeno-kulturnih prireditev v Evropi, festival Sziget, na katerem se bo predstavilo več kot tisoč priznanih skupin in solistov.

Budimpeški Sziget, enega izmed najbolj priljubljenih evropskih glasbenih festivalov, obišče skoraj 400 tisoč ljubiteljev glasbe in zabave na leto. Prireditveni prostor na več kot sto hektarjev velikem donavskem otoku sredi mesta sestavlja ducat osrednjih in na desetine podpornih aren, kjer bodo lahko obiskovalci uživali v raznolikosti popularnih, urbanih, svetovnih, klasičnih, džez, blues in tudi najbolj alternativnih zvokov.

Glasbo bodo dopolnjevale ustvarjalne delavnice, najrazličnejše žurerske atrakcije, pestra izbira hrane, šotorišče in bogat program kulturnih in etnografskih vsebin, od gledališč do kmečkih iger, plesnih performansov in likovnih razstav.

Na festivalu bodo med drugimi letos nastopili tudi ustvarjalci, kot so Faithless, Iron Maiden, Muse, Pappa Roach, UB40, Infected Mushroom, Joel Mull + Alan Fitzpatrick, Madness, Nina Hagen in Aeroplane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.