Magazin > Film & Glasba & TV
50 ogledov

Ta koncert je bil za Siddharto izziv

Siddharta
1/7
Žurnal24 main
Dan Zemlje je izzvenel z akustičnim koncertom, ki ga je visoko nad zeleno evropsko prestolnico, na strehi hotela Park, v njeno čast izvedla kultna slovenska skupina Siddharta.

Streha ljubljanskega hotela Park se je dan Zemlje (22. 4. 2017) za en večer spremenila v koncertno prizorišče. In to kakšno! Legendarna rock skupina Siddharta je izvedla koncert brez močnih zvočnikov in brez pretiranega light showa, samo z akustičnimi inštrumenti. Pa vendar je bilo občinstvo navdušeno.

Koncert »na najvišji ravni«, kot ga je, malo za šalo, malo pa tudi zares, označila Urša Malovrh, direktorica hotela Park, se je kljub akustiki razlegal daleč po Ljubljani. "Mi smo navdušeni, naši gostje so uživali, Siddharta je bila odlična. Ugotovili smo, da prihodnje leto lahko naredimo trikrat večji dogodek. Danes so bili z nami prijatelji Zemlje in prijatelji našega hotela, ki so podprli našo zeleno politiko. Mi delujemo trajnostno in s tem, ko praznujemo ta dan, opozarjamo vse naše goste in partnerje, kako pomembno je, da skrbimo za našo mater Naravo. Ne morem reči drugega, kot da je bilo nocoj perfektno, noro," je ocenila po koncertu.

Tomi Meglič pa je povedal: "Ta višina je bila za nas izziv posebne vrste. Dan Zemlje je brez dvoma eden pomembnejših naravovarstvenih in osveščevalnih dogodkov, ki so 47 let po 'premieri' aktualni bolj kot kadar koli prej. Glede na to, da tudi sami nemalokrat inspiracijo iščemo in črpamo iz narave ter v njej preživimo nemalo časa, da nas ima večina otroke, ki bodo podedovali to, kar jim bomo pustili za seboj, je skrajni čas, da tovrstna osveščenost preide v vse pore naše družbe. Začeti je treba doma, širiti preko ožje na širšo skupnost in tako naprej."

Organizatorji - hotelu Park je dogodek pomagala izpeljati izkušena ekipa Rock radia, ki je koncert tudi povezovala - so obiskovalce povabili, naj do Tabora pridejo peš ali z javnim prevozom, in če le zmorejo, naj se tudi na streho hotela Park povzpnejo po stopnicah, da bi v mestu pustili čim manjši ogljični odtis. In res jih je večina namesto dvigala izbrala stopnice. Prostor na vrhu hotela je seveda omejen, zato so morali omejiti število gostov. A tistim devetdesetim, ki se jim je uspelo prebiti na vrh hotela, se je napor splačal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.