Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Ta presneta pomarančna koža

Pomarančna koža Mimi Antolović, MGL Ljubljana
Z njo se srečuje marsikatera ženska, tudi Ona, junakinja črne komedije Pomarančna koža, ki si jo lahko nocoj ob 20. uri ogledate na malem odru Mestnega gledališča Ljubljana.

Družbeno-kulturni ideal zunanjosti in notranjosti današnje ženske: zmerno do pretežno lepa, zmerno do pretežno pametna, zmerno do pretežno uspešna, zmerno do pretežno zahtevna, zmerno do pretežno zanimiva.

Pomarančna koža je vendar simbol ženskosti, prešine Njo (Mojca Funkl), junakinjo Pomarančne kože, ženo nezvestega nogometaša in sodobno žensko, ki je ujetnica družbenih pričakovanj: skrbno pazi na prehrano, vadi jogo, živi napol v kibernetičnem svetu, prebira bleščeče ženske revije in rubrike desetih nasvetov za boljše to in ono, na vsakem koraku se srečuje z liposukcijo, avgmentacijo, štetjem kalorij, takšno in drugačno sugerirano korekcijo, hkrati pa se ves čas sprašuje, ali je hlastanje po kvazipopolnosti, ki jo skozi medije vsiljuje družba, sploh sprejemljivo zanjo.

Pomarančna koža govori o preučevanju ženske identitete v družbi, ki na različne načine, največkrat s pomočjo medijev, poskuša formirati svoje vedenje in videz sodobne ženske. Besedilo govori o medijskem pritisku biti všečna, na drugi strani pa imamo intimno izpoved ženske, ki se trudi biti taka, kot se od nje pričakuje, a v tem ne uspeva. Sodobna ženska mora biti lepa in pametna, je seksi in intelektualka, je uspešna v službi in hkrati zadovolji vse atribute dobre gospodinje, žene, matere ...

Cene vstopnic so od 7,90 do 10,80 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.