Magazin > Film & Glasba & TV
16 ogledov

Tajni načrt štirih levov

Štirje levi Kinodvor
Vsako nedeljo si v Kinodvoru lahko ogledate predstavo, ki ste jo v času predvajanja v kinematografih zamudili. Tokratni film za zamudnike je Štirje levi (Four Lions), ujemite ga ob 19. uri.

V nekem angleškem mestu štirje možje razvijajo tajni načrt. Omar (Riz Ahmed) je razočaran nad tem, kako svet ravna z muslimani, in odločen, da postane vojak. To je najbolj vznemirljiva ideja, kar jih je Waj (Kayvan Novak) kdaj slišal. Islamski spreobrnjenec, beli Barry (Nigel Lindsay), se ne strinja z Omarjem … niti s širnim svetom. Amaterski teroristični celici se je pridružil, da bi dal duška svojemu nihilizmu. Črna ovca te bratovščine pa je Faisal (Adeel Akhtar), ki zna sestavljati bombe, ampak ravno zdaj se še ne more razstreliti. Zato uri vrane, ki bodo bombe spuščale skozi okna. Četverica se mora najprej dokazati na domačem terenu. A kako naj izvedejo bombni napad, če ne znajo prižgati niti vžigalice?

Duhovita politična komedija, ki se islamskega terorizma loteva skozi prizmo satire, vidi džihadiste kot človeška bitja in človeška bitja kot inherentno absurdna. Kar je Reinerjev To je Spinal Tap! naredil za heavy metal in Kubrickov Dr. Strangelove za hladno vojno, naredijo Štirje levi za sodobni terorizem.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.