Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Take That prvič najboljša skupina

Tinie Tempah
1/28
Žurnal24 main
V Londonu so podelili britanske glasbene nagrade brit. Velika zmagovalca sta Tinie Tempah in skupina Arcade Fire z dvema nagradama, najboljša skupina je prvič postala Take That.

Letošnja podelitev nagrad, ki je enaintrideseta zapored, je prvič v zgodovini potekala v londonski areni O2. Nagrada za najboljši prodor leta je šla v roke Tinieju Tempahu. Pevcu, ki je bil nominiran v štirih kategorijah, se je izmuznila nagrada za najboljšega moškega izvajalca, je pa prejel še nagrado za najboljši singel Pass Out.

Londonski raper je na prireditvi tudi zapel venček svojih uspešnic Written In The Stars, Miami 2 Ibiza, Frisky in Pass Out.

Za najboljšega moškega izvajalca so izbrali raperja Plan B, ki se je potegoval tudi za nagrado za najboljši singel in album. Pevka Laura Marling je najboljša ženska izvajalka.

Skupina Take That, ki je na prireditvi nastopila prva in bila nominirana v treh kategorijah, je prejela nagrado za najboljšo skupino. Se je pa skupini, ki se ji je lani znova pridružil Robbie Williams, izmuznila nagrada za album leta MasterCard, ki se je je razveselila skupina Mumford & Sons z albumom Sigh No More.



Med tujimi izvajalci kipec Rihanni in Bieberju
Pevka Rihanna se je veselila nagrade za mednarodno žensko izvajalko, za katero so se potegovale tudi Alicia Keys, Katy Perry, Kylie Minogue in Robyn. Med moškimi je slavil Cee Lo Green, čigar nagrada za najboljšega mednarodnega izvajalca je tudi njegova prva nagrada brit.

Potem ko Justin Bieber na grammyjih ni prejel nagrade za najboljšega novinca, ga Britanci niso spregledali. Prejel je nagrado za najboljši mednarodni prodor leta.

Skupina Arcade Fire je prejela dve nagradi – za najboljši mednarodni album The Suburbs in za najboljšo mednarodno skupino.



S svojim nastopom so na prireditvi, ki jo je vodil igralec James Corden, poleg Take That navdušili tudi Rihanna, skupina Mumford And Sons, Adele, Cee Lo Green in Plan B.

Vsi zmagovalci:
Najboljši moški izvajalec: Plan B
Najboljša ženska izvajalka: Laura Marling
Najboljša skupina: Take That
Najboljši prodor leta: Tinie Tempah
Najboljši singel: Tinie Tempah – Pass Out
Mednarodni moški izvajalec: Cee Lo Green
Mednarodna ženska izvajalka: Rihanna
Mednarodna skupina: Arcade Fire
Mednarodni album: Arcade Fire – The Suburbs
Mednarodni prodor leta: Justin Bieber
MasterCard album leta: Mumford & Sons – Sigh No More
Nagrada kritikov: Jessie J
Najboljši producent: Markus Dravs

Rekorder še vedno Robbie Williams
Največ britanskih glasbenih nagrad je do zdaj prejel Robbie Williams, in to kar 16, med njimi tri nagrade s skupino Take That. Po osem nagrad je prejela Annie Lennox, skupina Take That sedem, po šest nagrad pa je šlo v roke skupinama Oasis in Coldplay. Najuspešnejša skupina vseh časov, The Beatles, je osvojila le štiri glasbene nagrade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.