Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Tako hiter, da se vname

Magic of the Dance Arhiv organizatorja
Plesni spektakel, ki ostaja vedno isti in se hkrati nenehno spreminja.

Irski ples je v Sloveniji dobro znan in vedno tudi dobro sprejet, zato vrnitev šova Magic of the Dance, ki je pri nas že gostoval, ni presenečenje. Kot obljubljajo ustvarjalci tega glasbeno-plesnega spektakla, ki bolj kot s scenografijo navdušuje s koreografsko mešanico tradicionalnega irskega plesa in ameriškega stepa, tokratna predstava ne bo popolnoma enaka prejšnji. “Magic of the Dance se vedno spreminja. Zdaj imamo na odru stopnice, na katerih smo se morali naučiti plesati, novo plesno točko Cotton Club, v kateri nastopajo ameriški plesalci stepa, in veliko novih plesalcev, ki v šov vedno prinesejo svežino,” je Magic of the Dance, ki bo v Križankah na ogled jutri in v nedeljo, za Žurnal24 opisala Michelle Lawrence, ena od glavnih plesalk, ki v produkciji sodeluje že več let. Ob tem pa je opozorila, da je Magic of the Dance popolnoma drugačen od prav tako po vsem svetu znanega Riverdancea (čeprav gre pri obeh za irski ples in ameriški step); prvi je “veliko hitrejši in ima poleg tega zgodbo, Riverdance pa ne”.

Peklenski in romantični par
Lawrenceova se je irskega plesa začela učiti že pri treh letih: “Veliko otrok začne, takoj ko gredo v šolo. Ker je bila tudi moja mama plesalka, sem doma z njo vadila vsak dan, tako da sem svoj prvi ples znala pred prvim razredom, pri sedmih pa sem že osvojila svoje prvo prvenstvo.” Producenti šova Magic of the Dance so jo k sodelovanju povabili pri 17 letih, ko je imela v žepu že svoj peti naslov svetovne prvakinje od sedmih, in jo za več turnej prelevili v romantično junakinjo. Zdaj v predstavi, ki jo je koreografiral njen večletni soplesalec John Carey, igra glavno žensko negativko – vlogo, ki velja za najzahtevnejšo v šovu: “Sem del peklenskega para, ki predstavlja lakoto na Irskem in ob vsaki priložnosti ločuje romantični par. Vloga je težja od vloge romantične junakinje, ker so koraki izjemno hitri in se je treba v vsaki točki veliko gibati. Irski plesalci plešejo tako, da imajo roke ob telesu in pri miru, kakor sem prej plesala tudi sama, medtem ko imam zdaj tudi veliko gibov z rokami in telesom, obenem pa moram ohranjati ritem irskega plesa.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.