Magazin > Film & Glasba & TV
105 ogledov

Tako se bodo za vas borile naše televizije

kametija Planet TV
Televizije so se na boj za gledalce dobro pripravile.

Prihaja televizijski vrhunec leta. Naše tri največje televizije RTVS, POP TV in Planet TV smo vprašali, kakšno razvedrilo nam pripravljajo za jesen.

Razvedrilne oddaje RTVS

Letos mineva sto let od rojstva Franeta Milčinskega–Ježka in ob tem visokem jubileju je Slavko Hren pripravil petdelno razvedrilno-dokumentarno serijo 100 Ježkovih let, ki bo prvič predvajana v nedeljo, 31. avgusta, ob 17.15 na TV SLO 1. Na male zaslone se 1. septembra vrača edina jutranja oddaja na slovenskih televizijah Dobro jutro, ki je na sporedu od ponedeljka do petka med 6.57 in 10.15 na TV SLO 1. Od oktobra dalje pa se na male zaslone vrača razvedrilna pogovorna oddaja Nedeljsko popoldne. Jesen na male ekrane prinaša tudi nove popotniške zgodbe, ki so jih za vas pripravili ustvarjalci oddaje Na lepše. Spremljate jih lahko vsak petek od 5. septembra dalje ob 21.30 na TV SLO 1.

V svoj petkov večerni termin se z začetkom jeseni na male zaslone vrača tudi oddaja Slovenski pozdrav z Blažem Švabom in Darjo Gajšek. Sobotno razvedrilo bo jeseni še zadnjo sezono zastopala oddaja Moja Slovenija, ki se nato poslavlja. Z nabojem pozitivne energije vas bo tudi skozi jesenske večere popeljala ustaljena ekipa z Mariem Galuničem, Nino Valič in Borisom Kobalom.

Vsak torek od 23. septembra dalje bo ob 21.00 na TV SLO 2 na sporedu nova oddaja o avtomobilizmu in prometu Avtomobilnost. Septembra pa se na spored TV Slovenija vračata tudi Bleščica in Aritmija. Bleščica, oddaja o modi, lepoti in trendih, bo na sporedu vsako sredo ob 22.00 na TVS 2, Aritmija pa vsako soboto ob 22.00 na TV SLO 2.

Planet TV napoveduje nov resničnostni šov

31. avgusta ob 20. uri bo Planet zagnal svoj paradni konj jeseni, resničnostni šov Kmetija: Nov začetek, v katerem se bodo tekmovalci potegovali za 50 tisoč evrov. Oddajo bo vodila Saša Lendero. Od 9. septembra dalje ob 20. uri pa bodo Slovenke spet preizkušale zmožnosti svojih partnerjev, saj se vrača šov Moj dragi zmore z Nino Osenar in Markom Potrčem. Nekaj dni pozneje, natančneje 24. septembra, pa se bo začel nov resničnostni šov Bog ne daj, da bi crknu televizor. Televizijci bodo na domovih obiskali različne profile ljudi in spremljali njihove odzive ob gledanju TV-programa. Na sporedu bo ob 22. uri.

Na POP TV se bo kuhalo

Na prvi šolski dan bo z resničnostnimi šovi začel tudi POP TV, saj bo startala 3. sezona oddaje Gostilna išče šefa. Zmagovalec, ki se bo spet uril pod taktirko Bineta Volčiča, bo domov odnesel 100 tisoč evrov. Od 20. septembra dalje bo vsako soboto ob 17.40 na sporedu nova oddaja z naslovom Vrtičkanje, urbana oddaja o zdravem vrtnarjenju, s katero želijo gledalcem dokazati, da se lahko za vrt navdušijo tudi sodobne ženske in moški in ne le babice. Istega dne ob 18.15 uri pa se bo začela oddaja Gorazdova slaščičarna, ki nam bo razkrila številne skrivnosti in trike peke slaščic.

Bine Volčič | Avtor: Miro Majcen Miro Majcen
Na POP TV bodo letos poleg talentiranih kuharjev iskali tudi druge talente, saj se vrača Slovenija ima talent. Datum začetka še ni znan. Na Kanal A pa se vrača tudi resničnostni šov TOP4 s Tjašo Kokalj. Na točen datum začetka še čakamo.

Jokali, smejali in trepetali bomo

Nekaj večjih "blockbusterjev“ boste jeseni videli na Planet TV. Napovedujejo vse štiri dele sage Pirati s Karibov, Igre lakote, Maščevalci, Izvorna koda, Časovna zanka, Samomorilec, Somrak: Mlada luna in francoski hit Prijatelja.

Pop TV bo med drugim prikazal komedijo To je vojna, akcijsko komedijo Sherlock Holmes: Igra Senc, drami J. Edgar in Ekstremno glasno in neverjetno blizu ter akcijska filma Izdana in Bes Titanov.

Torkovi večeri bodo ob 21.30 na TV SLO 2 še vedno rezervirani za Sedmi pečat. V mesecu septembru si bo tako mogoče ogledat afganistanski koprodukcijski film Kamen potrpljenja in izraelski koprodukcijski film Water. Oktobra si bo moč ogledati srbsko-slovensko-koprodukcijski film Besa, srbska filma Ustanička ulica in Odbaćen ter ruski film Dom.

V mesecu septembru bodo v rednem sredinem terminu Filma tedna ob 20.05 na TV SLO 1 še naprej predvajali filme evropske produkcije. Tako si bodo gledalci med drugim lahko ogledali danski film Lov, nizozemski film Jackie in indijski film Okus po ljubezni. Oktobra si bodo gledalci lahko ogledali ameriški film A late Quartet, francoski film And if we all lived together in norveški film A hijacking.

Za jesenski čas do novega leta pa bodo gledalcem postregli tudi s celovečernima filmoma Zapelji me in Panika.

Nove serije, nove sezone

Na POP TV napovedujejo otroško oddajo Otroci, to smo mi, ki bo na sporedu vsak vikend od 7. septembra dalje. Od ponedeljka do petka ob 23.30 uri bo na sporedu tretja sezona Rizzoli in Isles, od 2. septembra dalje – od torka do četrtka ob 21. uri -  pa druga sezona Gasilcev v Chicagu. Od ponedeljka do petka ob 14.55 pa bodo predvajali pogovorno oddajo Queen Latifah Show. Konec septembra, 30. 9., ob 16.35, pa bodo na Kanalu A predvajali 11. sezono serije Dva moža in pol.

Planet TV bo gledalce razveseljeval z novo sezono pogovorne oddaje Ellen in serije Sulejman Veličastni ter 2. sezono serije Pod kupolo. Sicer bodo vrteli tudi Prijatelje in Talente v belem.

mario galunič | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
RTVS bo predvidoma z oktobrom v osrednjem večernem terminu pričel s predvajanjem serije Naš vsakdanji kruhek, 18-delne slovenske nanizanke, ki jo je režiral Marko Naberšnik.

Ponedeljkovi večeri na TV SLO 2 so tudi jeseni rezervirani za Dediščino Evrope. Tako se bodo do decembra vsak ponedeljek ob 20. uri zvrstili: francoski film Berthe Morisot, nizozemska mini-serija Dom za Vincenta van Gogha, francoski film Renoir, dansko-švedski film Marie Kroyer, nemška nadaljevanka Vzhodnoberlinska saga (II.), koprodukcijski film Cyril & Methodius, francoska filma Richelieu: La pourpre et le sang in Marie Curie un femme sur le font ter nemški film Clara Immerwahr.

Komisar Rex (Kommissar Rex XII.) vas bo v 12. sezoni od 9. septembra dalje vsak torek ob 20. uri na TV SLO 1 razveseljeval s svojimi vragolijami. Za tem bo nanizanko nadomestila angleška nadaljevanka Pokličite babico (Call the Midwife II.)

Ob petkih od 21. ure dalje se bodo na TV SLO 2  zvrstili angleška nanizanka Da, gospod premier (Yes, Prime Minister), avstralska nadaljevanka Never tear us apart, ameriška nadaljevanka Popravljena krivica (Rectify I.) in angleška humoristična nadaljevanka Zavod za zaposlovanje (The job lot).

Nedeljski večeri od 12. oktobra dalje pa bodo namenjeni angleški nadaljevanki Doktor Martin (VI) in danski nadaljevanki Arvingerne (I.).

Komentarjev 5
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:50 24.avgust 2014.

    mah edina svetla točka tle je Pod kupolo ...vse ostalo je krneki.

  • maresem 12:36 24.avgust 2014.

    Važno da jo plačujemo... TV SLO

  • vzev 12:33 24.avgust 2014.

    Televizije tako gledam zelo malo, toda zanima me zakaj RTV prenaša samo neke dolgočasne filme, ki jih tako nihče ne gleda. Zakaj lahko hrvaška televizija HRT prenaša precej dobrih filmov, pa je prav tako državna televizija?