Magazin > Film & Glasba & TV
2583 ogledov

Tako se je pokojni Simoni Weiss za rojstni dan poklonil mož

simona weiss Studio Gong
Danes bi rojstni dan praznovala pevka Simona Weiss, njen mož pa je ob tej priložnosti po tridesetih letih zopet stopil pred mikrofon.

Princesa ljudskih src Simona Weiss, kot so jo radi poimenovali, je bila vsestranska ženska z mnogimi talenti. Eden od teh je bil tudi dar za pisanje besedil. Vse do prezgodnjega konca življenjske poti je ves čas pisala verze. V zadnjem času njen mož Goran Šarac skrbno pregleduje vse, kar je celo v zadnjih mesecih življenja ustvarila ta izjemna dama. Tako je naletel tudi na besedilo, ki ga je navdihnila pesem "Dite ljubavi" Gorana Karana. Prav s splitskim pevcem je Simona posnela enega najbolj uspešnih duetov "Tu non llores mi querida". V času sodelovanja sta se pevca ujela ne samo po glasbeni plati, pač pa tudi na duhovnem nivoju, saj sta zelo podobno gledala na svet in energije okoli in v nas. Čeprav je bila v času, ko je slišala Karanovo pesem "Dite ljubavi" Simona že nekaj let predana akademskemu delu, je bil njen namen, da bi se na sceno vrnila tudi z novim duetom. Goran je za njeno namero vedel, vendar do realizacije ni prišlo, saj se je obema zdelo, da imata še dovolj časa … 

Ko je Šarac javil Karanu, da je našel Simonino besedilo, sta se takoj strinjala, da bi pesem morala posneti. Čeprav je bila mišljena kot duet, se je Karan odločil, da bo raje sam odpel v slovenskem jeziku besede, ki jih je zapisala pokojna prijateljica, za drugi glas pa je Šarcu predlagal, da naj poje kar on. Tako je Simonin mož 30 let po tem, ko je prav zaradi tega, ker se je raje usmeril v menedžerske posle in skrbel za njeno kariero, spet pristal za mikrofonom v studiu in poskrbel, da je tudi zaradi njegovih čustev pesem Angel ljubljeni tako posebna, da bodo vsi, ki Simone ne morejo pozabiti, zagotovo začutili to neverjetno energijo.

"V sodelovanju z nadnaravo," je moto, ki ga je Goran Karan ponavljal ves čas snemanja, saj trdi, da se tudi v studiu čutila prisotnost pokojne prijateljice, zaradi katere je še posebej skrbno in pretresljivo zapel te izjemne verze, ki so zaradi njene smrti še toliko bolj pomenljivi.

Danes praznuje še ena legenda

Danes pa bi svoj rojstni dan, in sicer 54., praznovala še ena domača glasbena legenda - pevec Brendi. V svoji več kot 25 letni glasbeni karieri je ustvaril preko 700 glasbenin del, ki jih še danes pozna vsa generacija. Mnoge skladbe, med katerimi so tudi "Pod oknom sem stal", "Povej mi Marina", "Rdeča roža", "Rad bi ti rekel nekaj lepega" "Mandarina", "Naš kuža", pa so postale že ponarodele.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.