Magazin > Film & Glasba & TV
12890 ogledov

Tako se je polfinale končalo za Leo Sirk

lea sirk
V Lizboni so izbrali še drugih deset finalistov, ki se bodo med izvajalci iz 26 držav pomerili za zmago na 63. tekmovanju za pesem Evrovizije.

Lea Sirk se je v areni Altice s pesmijo Hvala, ne predstavila kot predzadnja, 17. po vrsti, in se uvrstila v finale.

Slabo ji je sicer kazalo na stavnicah, odzivi v Lizboni in navdušencev Evrovizije na spletu pa so bili vseskozi pozitivni. Pesem so označili za najbolj podcenjeno letošnjega izbora.

Lea je že med vajami za današnji polfinale nakazala, da pripravlja presenečenje, s katerim želi še dodatno pritegniti pozornost. Pesem je popestrila z zaigrano tehnično napako in občinstvo pozvala, naj manjkajočo glasbeno podlago nadomesti s ploskanjem. Dvorana jo je ubogala in skočila na noge ter navdušeno ploskala po ritmu.

Na velikem evrovizijskem odru so ob Lei Sirk nastopile še štiri plesalke, Karin Putrih, Tajda Kožamelj, Veronika Škrlj in Anja Möderndorfer, kot spremljevalna vokalistka pa Karin Zemljič. 

Za vstop v finale se je Slovenija potegovala skupaj z Norveško, Romunijo, Srbijo, San Marinom, Dansko, Rusijo, Moldavijo, Nizozemsko, Avstralijo, Gruzijo, Poljsko, Malto, Madžarsko, Latvijo, Švedsko, Črno goro in Ukrajino.

V finale pa so se danes uvrstili predstavniki Srbije, Moldavije, Madžarske, Ukrajine, Švedske, Avstralije, Norveške, Danske in Nizozemske.

Za najljubše so lahko za razliko od prvega predizbora nocoj glasovali tudi slovenski gledalci in poslušalci ter slovenska strokovna žirija.

Na prvem predizboru so Evropo prepričali predstavniki Avstrije, Estonije, Cipra, Litve, Izraela, Češke, Bolgarije, Albanije, Finske in Irske. V soboto bomo sicer videli tudi nastop Portugalske, Nemčije, Francije, Velike Britanije, Italije in Španije

Komentarjev 1
  • abfall 08:01 11.maj 2018.

    "V finale pa so se danes uvrstili predstavniki Srbije, Moldavije, Madžarske, Ukrajine, Švedske, Avstralije, Norveške, Danske in Nizozemske." ... in Slovenije, ste pozabili pripisat.