Magazin > Film & Glasba & TV
5157 ogledov

Tale mladenič se je vpisal v zgodovino naših Talentov!

DINO PETRIĆ POP TV
Prvi Hrvat v šovu Slovenija ima talent, ki je pel v slovenščini!

Po tem, ko so hrvaški žiranti pred dvema tednoma z našimi Polkaholiki doživeli presenečenje in se navdušili nad popularnimi Slovenci, pa je včeraj na slovenskih Talentih stoječe ovacije in veliko navdušenje požel hrvaški mladi zvezdnik Dino Petrić! Poleg izjemnega vokala je šokiral z odločitvijo, da Dalmatinec, ki živi v Zagrebu, zapoje hit Jana Plestenjaka.

Nastop in čustveni odziv publike si lahko ogledate TUKAJ.

DINO PETRIĆ | Avtor: POP TV POP TV

Vino i noć, Sto života, Desi se, so pesmi, ki jih mnogi oboževalci hrvaškega mladega zvezdnika Dine Petrića že poznajo in se vrtijo na slovenskih radijskih postajah. Zato je bilo presenečenje, da se je prijavil na Slovenija ima talent, sodeč po komentarjih na spletu, veliko. Pa vendar je navdušil, z vokalom in izborom pesmi in svojo energijo.

Kot zadnja točka oddaje so namreč v sklopu včerajšnje oddaje na tematiko družine predstavili njegovo zgodbo. Dino je povedal, da mu je Slovenija pri srcu, da smo Slovenci odprti, nasmejani in izjemna publika. Da je bil presenečen na enem od koncertov poleti, kako so Slovenci znali njegove pesmi in nasploh hrvaške pesmi.

A velik šok je sledil šele zatem, ko je Dino začel peti. Po prvih besedah pesmi "Z grehi mojimi si ne maži svojih rok", je bilo jasno, da gre za slovensko pesem Jana Plestenjaka Meni je dobro in da bo prvič v zgodovini Hrvat na slovenskem odru Talentov pel v slovenščini! Žiranti so ostali odprtih ust in ga spustili v naslednji krog. 

Marjetka je po komentiranju stekla na oder in oddajo o družini zaključila s čustvenim objemom ter priznala, da Dina pozna in da je del glasbene družine Raay Music in mu čestitala za izjemen nastop.

"Že dobro leto in pol imam možnosti predstavljati in izdajati pesmi tudi v Sloveniji. Na mojih koncertih Slovenci znajo peti moje pesmi in nasploh skoraj vse hrvaške pesmi. To se mi zdi neverjetno. Dal sem si izziv, da naredim nekaj drugače, da se  jim zahvalim in se na največjem odru v Sloveniji predstavim slovenski publiki v vašem domačem, slovenskem jeziku," pa je po nastopu povedal Dino.

Komentarjev 1
  • Dusan12 12:51 13.oktober 2021.

    Marjetica, Marjetica, bi zapel sam Grašo v tvojem vročem naročju,