Magazin > Film & Glasba & TV
8713 ogledov

Talenti: Amadeja z zgodbo o umoru v družini šokirala žirijo

amadeja, slovenija ima talent voyo.si
Amadeja ganila Slovenijo - z glasom in svojo žalostno usodo.

Včasih na odru šova Slovenija ima talent ne slišimo le petja, ki gane do solz, ampak tudi tragične in obenem navdihujoče življenjske zgodbe. Eno takšnih je s Slovenijo delila Amadeja.

Na vprašanje, zakaj se je prijavila, je mladenka odgovorila: "Zadala sem si življenjski izziv, da prestopim stare slabe čase, ki so za mano. Pri 10 letih sem zaradi očeta izgubila mamo." Njen oče je mamo ubil leta 2014. "Z očetom nimava stikov. Je v zaporu, kjer še prestaja kazen. Potem sem živela v rejniški družini. Malo pred polnoletnostjo sem se preselila v krizni center, ker so bile razmere in odnosi zelo neprijetni." Od 18 leta dalje pa živi pri fantu.

V kriznem centru je njeno petje slišala vzgojiteljica in jo začela spodbujati, naj se prijavi v šov. Amadeja jo je na srečo ubogala. Zapela je pesem Rise up pevke Andre Day, ki ji omogoča "stik z mamo". "Vedno, ko jo pojem, dobim občutek toplote in veselja," je povedala in navdušila žirijo. 

"Takšne zgodbe me navdihujejo. Ko nekdo, ki mu je bil talent položen v zibko, a mu v življenju ni bilo postlano z rožicami in vseeno najde pozitivo, gre naprej ... Ti si en tak diamantek na odru. Všeč mi je bilo, da pesem ni bila le odpeta, ampak tudi doživeta," je povedala Marjetka Vovk, ki so jo od ganjenosti oblile solze. 

Komentarjev 6
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 11:27 16.oktober 2023.

    Kaj ima osebno izpovedna zgodba s talentom ki ga nekdo predstavlja v oddaji? To je pristansko napeljevanje na čustvenost ocenjevalcev. Butasto.

  • Avatar Garancija
    Garancija 11:09 16.oktober 2023.

    Lepo bi bilo narediti šov samo za pevce,ne pa vse sorte frike

  • Kmodri 10:33 16.oktober 2023.

    Šou tragedij! Tudi prav! Saj je družba postala ambivalentna do tragedij posameznikov!