Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Tarantino toži zaradi objavljenega scenarija

Quentin Tarantino Flynet
Režiser Quentin Tarantino toži spletno podjetje, ki je objavilo njegov scenarij.

Podjetju Gawker Media, ki na svoji spletni strani objavlja novice in bloge, grozi tožba, ki jo je vložil slavni režiser Quentin Tarantino. Na spletni strani so namreč objavili povezavo do anonimne spletne strani, kjer si je mogoče naložiti scenarij za nov film, poimenovan Hateful Eight.

Slaba volja glede scenarija se je začela že prejšnji teden, ko je režiser ugotovil, da so podrobnosti o scenariju in njegova vsebina pricurljali v javnost. Zelo se je razjezil in napovedal, da filma ne bo posnel. Kasneje so na spletni strani objavili povezavo do njegovega 146 strani dolgega scenarija.

"Gawker Media se je lotil grabežljivega novinarstva, s tem pa kršil človekove pravice o zaslužku," se glasi tožba. "Tokrat so šli predaleč. Namesto da bi poročali, da je scenarij brez dovoljenja prišel v roke ljudem v Hollywoodu, so prestopili mejo in se promovirali kor prvi vir, kjer lahko ljudje nezakonito preberejo celotni scenarij."

Tožbo sta na losangeleško sodišče vložila odvetnika Martin Singer in Evan Spiegel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.