Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Taylor Swift spet pobrala največ nagrad

Taylor Swift
1/14
Reuters
Country pevka Taylor Swift je velika zmagovalka letošnjih ameriških glasbenih nagrad. Na podelitvi je slavila že lani in tudi letos je domov odnesla najpomembnejše kipce. Med njimi tudi nagrado za izvajalca leta.

"To je ena najbolj norih stvari, ki so se mi zgodile v življenju," je ob prejetju nagrade izvajalec leta dejala Taylor, ki je ta naslov osvojila tudi leta 2009. "Najlepša hvala oboževalcem, prosim, nikoli se ne spremenite." Enaindvajsetletna glasbenica si je prislužila tudi nagrado za najboljšo country izvajalko, njen album Speak Now pa je bil nagrajen za najboljši country album leta.

Skupina Maroon 5 je osvojila svoj prvi kipec na podelitvi ameriških nagrad – domov so odšli z nagrado za najboljšo pop skupino. Slavila je tudi Nicki Minaj, ki si je prislužila nagrado za najboljšo rap/hip-hop izvajalko, kipec pa je dobila tudi za album Pink Friday. Rihanna, ki se podelitve sicer ni udeležila, je prejela priznanje za najboljši soul/R&B album. Manjkala je tudi Adele, saj trenutno okreva zaradi težke operacije grla. Britanska pevka si je prislužila tri kipce, za najboljšo pop/rock izvajalko, najboljšo sodobno izvajalko in najboljši pop/rock album.

Zmagovalci so še: skupina Lady Antebellum (najboljša country skupina), Beyoncé (najboljša  soul/R&B izvajalka) in Katy Perry (posebna nagrada za rekordno število hitov). Zmagovalce v drugih kategorijah si oglejte tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.