Magazin > Film & Glasba & TV
18 ogledov

Te dni v Sarajevu mnogo zvezd

Kevin Spacey bo zaključil letošnji filmski festival v Sarajevu. Žurnal24 main
V okviru filmskega festivala je prestolnico Bosne in Hercegovine obiskalo veliko zvezdnikov filmske industrije.

14. filmski festival v Sarajevu je že v polnem zagonu. Mesto te dni diha in živi za devetdnevni poklon filmu. Prvič od leta 1992, odkar poteka festival, bodo Bosanci imeli med izborom projekcij tudi svojo. Film Sneg mlade bosanske režiserke Aide Begić je v petek odprl festival in se med desetimi filmi poteguje za 25 tisoč evrov in nagrado srce Sarajeva. Poleg predstavnikov iz Avstrije, Madžarske, Hrvaške, Srbije in Turčije bo bosanskemu filmu konkurenco delal tudi slovenski Nikoli nisva šla v Benetke režiserja Blaža Kutina.

V okviru festivala je te dni Sarajevo obiskalo veliko znanih imen, kot je režiserka Sharon Maguire, z oskarjem nagrajeni scenarist Charlie Kaufman ter scenarist trenutno zelo uspešnega filma o Bobu Dylanu Todd Haynes. Največja zvezda letošnjega festivala pa je dvakratni dobitnik oskarja, ameriški igralec Kevin Spacey, ki bo v Sarajevu gostoval ob zaključku festivala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.