Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Teden glasbe prinaša dobrote

The Tide Luka Kase
Začenja se Slovenski teden glasbe (STG), ki bo postregel s številnimi delavnicami, koncerti in drugimi glasbenimi dobrotami. Preverite, kaj prinaša STG in kje se boste glasbeno pozibavali danes.

Predstavniki madžarskega festivala Sziget, hrvaškega Terraneo, srbskega Exita ter avstrijskega festivala in konference Waves Vienna, so poslušali skladbe več kot 150 prijavljenih izvajalcev, razvrščenih po kodah (prejeli so le številke, brez imen izvajalcev ali skladbe, s čimer so organizatorji zagotovili odločanje na podlagi same glasbe) in naredili svoj izbor najljubših.

Skupen seštevek točk je petnajstim najbolj opaženim ponudil možnost predstavitve svoje glasbe. Tuji partnerji pa bodo med nastopajočimi slovenskimi izvajalci na STG izbrali izvajalce, ki bodo nastopili na njihovem domačem festivalu. 

Omenjeni festivali pa so poskrbeli tudi za posebne goste večerov, ki ne bodo nastopili v tekmovalnem delu, predstavljajo pa “barve” svojih držav: Brains (Madžarska), My Buddy Moose (Hrvaška), Luise Pop (Avstrija) in Dreddup (Srbija). Izbrani glasbeni izvajalci, ki se bodo predstavili v času slovenskega tedna glasbe so še Barely Modern, Beatmyth, Dandelion Children, Dežurni krivci, Hex, Last Day Here, London, MojcArt, Neomi, Noctiferia, The Tide, Toronto Drug Bust, Torul, ŠKM Banda in Werefox.

Današnji program:

11.00 Delavnica glasbenega novinarstva

16.30 – 17.30 Predavanje Si Hawkins in Tim Cooper

18.00 – 19.00 Odprta razprava

20.30 Kino Šiška – predstavitev izbranih skupin: MojcArt, The Tide, Toronto Drug Bust, Torul in Brain (Madžarska)

Sledi afterparty z Radiem Terminal

Cena vstopnice v predprodaji za celoten dan, ki vključuje delavnico, predavanje, okroglo mizo in koncert, znaša deset evrov. Paket za štiri dni STG, od srede do sobote, znaša 30 evrov. Vstopnica za posamezen koncert, ki jo lahko kupite le na dan koncerta, znaša pet evrov, razen v nedeljo, 25. Marca, ko je cena vstopnice za koncert v predprodaji 18 evrov, na dan koncerta pa vas bo stala 23 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.