Magazin > Film & Glasba & TV
9523 ogledov

Tega o pesmi Last Christmas zagotovo niste vedeli

wham
Ni ji poklonil le srca, ampak tudi prav posebno broško.

Pesem Last Christmas angleškega dueta Wham! spada med najbolj osovražene pesmi adventnega časa, saj radijske postaje po vsem svetu s predvajanjem te melanholične mojstrovine v božičnem času pretiravajo. Pesem pa je obenem tudi ena najlepših božičnih pesmi vseh časov. Mnogi pa ne vedo, da je bil njen prvotni naslov drugačen.

Pesem je izšla 3. decembra 1984, govori pa o nesrečni ljubezni. Posebnost te pesmi je, da se beseda "božič“ pojavlja samo v refrenu. Prav tako ni omenjena nobena beseda oziroma simbol, ki se nanaša na zimski čas. Razlog zato je, da je bilo pesmi najprej naslov Last Easter, ker pa je glasbena založba želela na vsak način izdati božično pesem, je George Michael spremenil refren.

Še nekaj zanimivosti

Spot za pesem so snemali v Švici, govori pa o skupini prijateljev, ki se za božič spet združijo v koči sredi Alp. Michael v spotu žaluje za nekdanjim dekletom, ki mu ni poklonil le srca, ampak tudi broško, ki pa je mladenka ni znala ceniti, saj jo je poklonila svoji novi simpatiji.

last christmas | Avtor: YouTube YouTube
Ta broška je Georgeu Michaelu zelo veliko pomenila, saj jo je dobil od babice, je poročal RTL. Med snemanjem se je izgubila in Michael je bil zaradi tega skrušen. Cela ekipa jo je iskala v snegu in ko so že obupali, jo je član ekipe našel.

Spot so sicer snemali 14 let pred zvezdnikovim javnim priznanjem, da ljubi moške.

V času snemanja spota je bil duet Wham! že v krizi. Kot je povedal lastnik hotela Walliserhof, v katerem sta spala zvezdnika, sta bila pevca že tako sprta, da je Andrew Ridgeley od njega zahteval, da ga namesti v sobi, ki bo daleč stran od Michaelove.

George Michael je sicer s pesmijo vsako leto zaslužil približno 8 milijonov evrov ...

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.