Magazin > Film & Glasba & TV
11147 ogledov

Tekmovalec Masterchefa ženo takole presenetil na poročni dan

žiga deršek Žiga Pintarič
Žiga Deršek v svet pošilja novo skladbo.

Vajeni smo ga slišati v nežnih pop baladah in šansonih, tokrat pa se s skladbo Nekaj je v tebi predstavlja v živahnejših ritmih, ki vseeno premorejo nežnost in globino. Kot pravi, je bil po velikih uspehih zadnje praznično obarvane skladbe Božič bo večkrat nagovorjen k nadaljnjem ustvarjanju, a pri sebi nikoli začutil tisti pravi trenutek. Vse do sedaj. "Ob poplavi novih skladb se nisem želel priključiti h komercialnemu krogu muh enodnevnic, saj si želim, da skladba pomeni več, kot samo to, da je. Globoko sem vdihnil in izdihnil. Prepustil sem se. Zanimalo me je, kam me pelje svet glasbenega ustvarjanja in bil pripravljen na konec. A moj najlepši dan življenja, ko sva se z Evo poročila, je že bil odet v verze in melodijo skladbe Nekaj je v tebi. Ob tako velikem dnevu se je morala zgoditi in očitno še nisem rekel zadnje. Morda pa je to šele začetek."

Med tem, ko je Žiga z Vero Šolinc v preteklosti že sodeloval, je tokrat melodijo zaupal Ninu Ošlaku, priznanemu slovenskemu producentu in pevcu. "Mislim, da sem potreboval nekoga, kot je Nino, da me je predramil. Predstavil mi je melodijo, ki mi je bila tudi v trenutku všeč in tako ni bilo več vprašanja. Prav tako sem vedel, da želim, da besedilo spiše draga Vera Šolinc, s katero sva sodelovala pri zadnjih uspešnih glasbenih projektih," je o sodelovanju spregovoril Žiga, čemur je Nino še dodal: "Mislim, da je bilo le vprašanje časa, da skupaj spiševa novo glasbeno zgodbo. Leta sva se namreč srečevala na raznih dogodkih in o potencialnem sodelovanju neštetokrat že govorila. Videl sem njegov potencial in hkrati razumel, da potrebuje le nekoga, da ga zmotivira. Vesel sem, da nama je to sedaj tudi uspelo."

Vseeno z izidom niso hiteli. "Skladbo smo posneli, a pri sebi sem potreboval še nekaj časa, da sem jo kot celoto tudi začutil. Kot da bi čakal na nekaj več … da skladba po svoje dozori tudi v meni. Vseeno vztrajam, da ljudje skladbo začutijo šele takrat, ko jo začuti tudi izvajalec. In jaz sem jo na poroki z Evo, kjer sem jo zapel kot poročno zaobljubo. Dobila je nov pomen in jo naredila … mojo, najino … upam, da kmalu tudi vašo," še dodaja Žiga, ki smo ga spremljali tudi v Masterchefu, kjer je leta 2020 prišel v polfinale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.