Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

Temačni rockerji iz sončnega mesta

The Black Heart Procession so znani po temačnem melanholičnem zvoku in lirskih b Žurnal24 main
Danes bo ob 21. uri v KUD-u Franceta Prešerna svoj nov, šesti album Six predstavila ameriška indie rock skupina The Black Heart Procession.

The Black Heart Procession je alternativna rock skupina iz San Diega, ki sta jo leta 1997 ustanovila Pall Jenkins in Tobias Nathaniel. V nasprotju s sončnim krajem iz katerega prihaja, je njen glavni atribut temačen in melanholičen zvok ter lirska besedila, ki govorijo o ljubezni, razočaranju, smrti in osamljenosti.

Čeprav pesmi same po sebi govorijo o temnih plateh življenja, jim njihova topla izvedba in vintage stil, pri čemer se med instrumenti izkaže tudi žaga, dajeta pozitiven razplet in poslušalce popeljeta na emotivno glasbeno potovanje. Odlična zmes temačnega Nicka Cava & The Seedsov ter Leonarda Cohena.

Kot predskupina bodo občinstvo ogrevali Crippled Black Phoenix iz Velike Britanije. Gre za skupen glasbeni projekt skupin Mogwai in Portishead, skupino pa sestavljajo člani zasedb Mogwai, Electric Wizard, Iron Monkey, Esoteric in Pantheist. Čeprav jih uvrščajo med postrockovske skupine, je njihova glasba preplet najrazličnejših žanrov. Nekateri v njihovi glasbi slišijo prog folk s keltskim pridihom, drugi otožnejše balade o ljubezni, izgubah in odrešitvah, ki jih skupina še bolj poudari s klavirjem in godali, vokali iz ozadja pa vsemu skupaj dodajajo prav poseben čar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.