Magazin > Film & Glasba & TV
17 ogledov

Temnosončni imperij vrača udarec

scena_contast_189 Žurnal24 main
V soboto, 13. 9. 2008, se je Mediapark tresel v lomljenih ritmih nizozemskega kolektiva Black Sun Empire. Hiter, dinamičen in opustoševalen zvok kolektiva je postregel z žurom brez.

Minulo soboto, 13. septembra, je po 3 letih in pol slovenskim navdušencem, lačnim bobna in bassa, vrnil udarec Milan Heyboer, eden izmed treh mušketirjev, ki že kar nekaj časa vihtijo svoje orožje v temnosončnem imperiju te glasbene zvrsti. V tokratni boj je prvi stopil Soullessov "vojak" Spade, temačno in sprva nekoliko prazno areno pa sta nato ogrela pripadnik Illegal.kru Hedon in pripadnik Soullessov Smooth, in ljubljansko Cvetličarno tudi napolnila. Množica boju nikakor ni podlegla, pač pa smo nekateri že pogledovali na uro, saj je mož Imperija za svoje orožje poprijel šele okoli druge ure zjutraj.

hello, i am your image text. © Veselko

 
Imperij izbral pravilno orožje
Ostro nabrušen set se je začel z monologom Black Sun Empire, ki nas je vpeljal tudi v leto dni star julijski Resident Magazine Mix. Zatem so se vrstili ubijalski komadi njihove lastne produkcije, ritme je odlično lomil Are You There in Hideous, ki so ga sproducirali z Noisio, dobro sta odmevala tudi remiksa komada Real McCoy novozelandcev State Of Mind in Red Velvet, pri katerem so imeli prste vmes tudi Black Sun Empire. Skratka, Heyboer je orožje izbral pravilno, saj je ob štirih zjutraj, ko se marsikatero plesišče že prazni, tamkajšnje še vrelo, in verjetno so to soboto v tem temnosončnem imperijskem boju vsi pozabili na Noisio.

In prav je tako. Noisia prihaja že 29. novembra, zaloge energije so nujno potrebne. Če bodo drum'n'bass žuri, ki se obetajo, taki, kot je bil ta, potem bo treba počitnice začeti še pred junijem. Vendar moramo do takrat preplesati še dolgo, likvidno, temno pot.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.