Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Težek čas za ljubezen

Scena 20.03.14, Jil Aigrot, foto: promocijsko gradivo promocijsko gradivo
V ponedeljek v čevljih Edith Piaf, ki jih nikoli ni poskusila obuti, saj ima preveliko nogo.

Kdaj ste prvič slišali glas Edith Piaf?
Ko sem bila majhna. Mama je imela njeno kolekcijo in poslušala sem jo vse dneve.

Ste torej z njo začutili povezavo, še preden ste sodelovali pri filmu Življenje v rožnatem?
Ja. Takoj ko sem slišala njen glas, sem bila močno presunjena. Vedela sem, da se je moje življenje v tistem trenutku spremenilo za vedno.

Kako ste naključno spoznali Ginou Richer, asistentko Piafove?
Bila sem v knjižnici in hotela sem kupiti knjigo, ona pa je tam ravno podpisovala knjigo, ki jo je napisala v spomin Edith Piaf. Povedala sem ji, da imam Edith neskončno rada in da bi rada pela njene pesmi. Prosila me je, naj v knjižnici zapojem kaj akustičnega, in to sem tudi storila. Ginou je bila presenečena, da imava z Edith tako podobno barvo glasu, zato me je povezala z Olivierjem Dahanom, režiserjem filma Življenje v rožnatem.

Je bilo težko obuti čevlje 
Piafove?
Nisem Edith Piaf, saj je bila Edith Piaf samo ena. S svojim šovom poskušam le spoštovati spomin nanjo. V njene čevlje pa nikoli nisem hotela stopiti, saj so premajhni za mojo 
nogo.

Kateri je vaš najljubši del šova?
Prvi del, ker izvajam veliko neznanih pesmi Piafove. To so pesmi še iz obdobja, ko je bila zelo revna in je pela za denar na pariških ulicah.

Izdali ste tudi album z njenimi pesmimi The Words of Love. Se vam kdaj zdi, da ne morete ubežati njeni senci?
Piafova je del mojega življenja – včasih govori z mano, včasih mi pomaga. Vendar osebnost Jil Aigrot držim stran, v svojem življenju, ki pa je vezano tudi na mojo glasbeno kariero – glasbeno kariero Jil Aigrot.

Katere so vaše najljubše pesmi Piafove?
Vse so najljubše, ker so vse neverjetne in vse govorijo o ljubezni.

Piafova je bila obsedena z ljubeznijo. Kje je njeno mesto danes v primerjavi z mestom, ki ga je imela v času Edith Piaf?
Ljubezen je vse, ljubezen je mir. Edith je živela po 2. svetovni vojni, in to je bil za ljubezen dober čas, ki mi je tudi zelo pri srcu. Naš čas je težavnejši in veliko ljudi živi brez misli, da bomo nekega dne umrli, zato si moramo vzeti čas ter živeti in ljubiti – to je najpomembnejše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.