Magazin > Film & Glasba & TV
20 ogledov

Težko pričakovan Calyx pred poletnim počitkom

Larry Cons se je DNB kraljestvu predstavil z albumom No Turning Back, s katerim Žurnal24 main
Zaključek digitalne temnice. Poslednji Digital Dungeon v letošnji sezoni ter prepletanje divjega, trdega, napetega drum'n'bassa (DNB) v naelektreni K4, minulo soboto, 31. dne v letošnjem maju.

Odkar pomnim so zaključki tovrstnih dogodkov še posebej vroči, saj naznanjajo poletni počitek, obenem pa zaprejo predal spominov preteklih žurov, na katerega po koncu zadnjega lahko vklešeš le še letnico sezone in "basta". Po uspešnih dogodkih, kjer so kraljevali Bulletproof, Apex, Raiden, Audio, Kano, The Upbeats in Kantyze, je le-tega zapečatil težko pričakovani otočan Calyx.

Larry Cons je v glasbi pravzaprav že veteran, saj se je v mlajših letih preizkusil kot kitarist v številnih bandih različnih glasbenih žanrov, ki so mu bili v pomoč pri oblikovanju v elitnega DJ-ja na plesiščih po vsem svetu in producenta viskoznih linij DNB-ja. Leta 1996 je entuziast skupaj s Chrisom Rushem sestavil duo Calyx. Leto dni pozneje sta že imela posnetih 7 demo komadov, jih pošiljala različnim založbam, med katerimi sta najbolj zasijala pri Moving Shadow. Do leta 2000 sta skupaj izstrelila kar nekaj "bobnobask", ko je Chris odšel in tako celotno zadevo Calyx prepustil Larryju, ki je ustvaril in izboljšal popolnoma svoj stil zvoka.

Tako se je razvijal, predvsem pri založbi Moving Shadow, izdajal pa tudi pri založbah Metalheadz, Momentum in Subtitles, si pridobil ugled ter postal vzor marsikateremu producentu ali DJ-ju. Poleg tega je začel sodelovati s Teebeejem, s katerim sta v tesni glasbeni navezi še danes, z Gridlokom ter drugimi, njegova ambicioznost pa se je obrestovala, saj je leta 2005 DNB kraljestvu predstavil prvi album No Turning Back, s katerim je dobesedno navdušil privržence te zvrsti. Po izidu le-tega, je dobil toliko ponudb, da je imel kar dve turneji po Ameriki, dve po Avstraliji ter številne nastope po Evropi, tri leta pozneje pa se je predstavil tudi nam, v vsej svoji sijajni podobi.

Njegovi seti se vrtijo okoli neurofunka in techstepa, kjer svojo produkcijo poleg mnogih drugih preliva z izdelki Noisie, Phacea, The Secta, Iciclea, N-Phecta, Mindscapea. V soboto je bil za nekatere malce premil, vendar je z zaključnim Sporovim remixom Toxic Shock marsikoga pustil brez besed. Zaradi koketiranja s publiko in njegove energičnosti, le nismo ostali brez kondicijskega plesa, tudi obiskovalcev je bilo toliko, da je bilo dovolj prostora za normalno gibanje po klubu. Tako je utrujeno minilo nedeljsko jutro po preživetju divje sezone 2007/08. Čas je torej za počitek, čeprav poletje prinese evente drugačnega kova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.