Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

The Umbilical Brothers kmalu v Ljubljani

The Umbilical Brothers Žurnal24 main
Eden najbolj prepoznavnih avstralskih izvoznih artiklov - genialna komika Dave in Shane, 'združena' v The Umbilical Brothers - sta nas v SiTi Teatru BTC že navduševala s predstavami 'Don’t Explain', 'Speed Mouse' in 'Heaven by Storm', tokrat pa se v Ljubljano vračata z najnovejšo predstavo 'The Rehearsal'.

Avstralca sta predstavo pripravila v enem tednu leta 2005 za Melbourne Comedy Festival – poimenovala sta jo The Rehersal (Vaja). Na ta način sta se izognila morebitnemu pritoževanju občinstva: predstava o vaji ali vaja za predstavo? Hmmm… Predstavo The Rehersal sta David in Shane do danes (verjetno) že dobro 'zvadila'.

​The Umbilical Brothers vas bosta zapeljala z ustvarjalnim zlorabljanjem multimedije, sodelovanjem z občinstvom, sumljivimi kosmatimi ročnimi lutkami, prepovedanimi temami itd. in vas ne bosta izpustila, dokler vam ne zavozlata povezav v možganih. Pridružite njuni Vaji (The Rehearsal) v sredo, 18.5.2016 v SiTi Teatru BTC.


The Umbilical Brothers:

David in Shane se spoznata leta 1988 v igralski šoli, kjer se učita osnov igre, ki jo kasneje združujeta s prirojeno norostjo, komedijo in teatrom. Kmalu ugotovita, da klasika enostavno ni zanju, zato pripravita svojo prvo popkovino: očarljivo in teatralno, nekonvencionalno točko. Preizkušata jo v praksi, rezultati so obetavni – smeh. Točka kmalu dobi svoje ime 'SCHWARTZ & EGGAR', dvojec pa se preimenuje v 'The Umbilical Brothers'.

Po nastopih na tekmovanjih in TV nastopih pripravita prvo pravo predstava: 'TWO COATS AND A HATSTAND FROM HELL'. Sledijo stand-up nastopi in turneja po rodni Avstraliji.
Leta 1994 skupaj spravita prvi pravi show 'THE UMBILICAL BROTHERS', ki ju popelje po svetu.
Leta 1995 pripravita novo komično predstavo 'HEAVEN BY STORM', ki prejme nominacijo 'Critics' Choice Award'. Leto kasneje s predstavo nastopita na raznih avstralskih festivalih komedije in v tujini (London, Singapur, Hong Kong, Južna Afrika; Nemčija …).

Leta 1997 pripravita predstavo nove generacije 'DON’T EXPLAIN', ki se, tako kot predhodnici, razvija sproti. Hkrati posnameta tudi serijo kratkih filmov za otroke za britansko televizijo.
Leta 1999 pripravita predstavo 'THWAK' za ameriško občinstvo. Do konca tisočletja je predstava na rednem programu Minetta Lane Theatra v New Yorku. V tem času nastopita na Tonight Show-u z  Jayem Lenom in Late Night Show-uz Davidom Lettermanom. Revija Entertainment weekly ju umesti med 100 najbolj kreativnih oseb v zabavni industriji.

Do letošnjega leta pripravita še predstavo 'SPEEDMOUSE' in leta 2005 še 'THE REHEARSAL'. Turneje in nagrade postanejo del njunega vsakdanjika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.