Magazin > Film & Glasba & TV
2 ogledov

Thom Yorke z novimi glasbeniki

Thoma Yorka je Q Magazine leta 2006 razglasila za šesega najpomembnejšega glasbe Žurnal24 main
Včeraj je pevec skupine Radiohead, Thom Yorke, v Los Angelesu na oder prvič stopil z novo skupino .

Pred časom smo že pisali, da se Radiohead poslavljajo in bodo poslej ustvarjali individualne projekte. Pevec Thom Yorke je že odmevno začel novo glasbeno pot s skupino, ki je zaenkrat še brez imena.

K sodelovanju je povabil baskitarista Fleo iz Red Hot Chili Pepers, bobnarja Joeyja Waronkerja, ki je igral že pri Becku in skupini R.E.M., Maura Refosca iz skupine Forro in the Dark. Glasbo producira Nigel Godrich, ki je z Yorkeom sodeloval že v Radioheadih. 

Neuradni nastop
V petek so imeli v losangeleškem klubu Echoplex svoj prvi nastop, kjer je Yorke pokazal, da ni le odličen glasbenik in interpret, temveč tudi plesalec. Z izbranimi imeni sodobnega rocka bo na odru predstavljal svoje stvaritve z albuma The Eraser, ki je izšel leta 2006. Losangeleški nastop še ni bil prvi uradni nastop, temveč le javna vaja. Po poročanju Los Angeles Timesa si je brezhiben nastop ogledalo nekaj sto najverjetneje Yorkovih privržencev in po mnenju kritikov ljubiteljev zadnjega pravega rocka.

York je predstavil še nekaj neizdanih pesmi skupine Radiohead kot so: Skirting on the Surface, Lotus Flower , Judge, Jury and Executioner in Open the Floodgates.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.