Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Tide uspešni doma in v tujini

(Foto: Luka Kase) Žurnal24 main
Preteklo leto je bilo za skupino Tide zelo uspešno. Potem ko so izdali svoj tretji album, so posneli dva videospota in s pesmijo v slovenskem jeziku proslavili peto obletnico delovanja.

Za skupino Tide je izjemno uspešno leto - izdali so tretjo ploščo Regeneration, ki je izšla v 13 evropskih državah, polnili odre doma in v tujini, postregli z dvema novima videospotoma in izdali prvo pesem v slovenskem jeziku z naslovom Tvoja stvar, s katero so proslavili svojo peto obletnico delovanja.

"V letu 2010 smo izdali album Regeneration, ki je bil deležen odličnih recenzij in je tudi malo presenetil, ker je prinesel nekaj novega na slovensko sceno. S koncerti smo celo leto promovirali album, ta promocija pa še ni zaključena, saj nameravamo isto početi naslednje leto ter predstaviti še nekaj singlov iz aktualnega albuma,“
je povedal Kevin Koradin, pevec skupine in dodal, da si v novme letu želijo čim več dobrih koncertov in da bi se ljudje znova začeli udeleževati koncertov tako kot nekoč.

Uspešni tudi onkraj meje
Nove in dobre recenzije pa o skupini prihajajo tudi iz tujine. Pri avstrijski reviji Wohin so zapisali, da je Slovenija predvsem glasbeno neznana južna soseda, poleg Laibachov pa je omembe vredna skupina Tide. Pesmi z novega albuma zvenijo kot potenciali hiti, melodije pa so odlično sestavljene in izdelane v edinstven zvok.

Pri Mostviertelu pa so zapisali, da tretji album Regeneration skupine Tide zveni kot potovanje skozi glasbeno vesolje polno potencialnih hitov, spretna mešanica temnega popa, novega vala in synth-rocka pa očara od uvodne do zadnje skladbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.