Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Tide v 12 evropskih držav

Veseli so, da tujci cenijo glasbo, ki pa v Sloveniji še čaka na svoj trenutek. ( Žurnal24 main
Slovenska skupina Tide je uspešno prodrla tudi na tuj trg, njihov singel Love Train pa bo predvajan v priljubljeni avtomobilistični oddaji.

Tide so v petih letih v Sloveniji izdali že tri plošče, čedalje bolj uspešni pa so tudi v tujini. Slovenski rock trend seterji se lahko pohvalijo, da je TV šov Car Maniac, ki je prvi kviz šov o avtomobilih, tako navdušen nad njihovim komadom Love Train, da so se ga odločili predvajati v oddaji Miami special, ki se predvaja na programu Sport1. 

Album Regeneration, ki so ga Tide izdali pri nemški založbi Antrsteet, je izšel v 12 evropskih državah, objavljene pa so že tudi prve recenzije, ki označujejo novo ploščo v najboljši možni luči. "Veseli smo, ker vidimo, da tujci razumejo ter cenijo muziko, ki jo igramo in ki v Sloveniji še čaka na svoj trenutek," na pozitivne recenzije odgovarjajo fantje.

Intervju z njimi je objavljen v evropskem spletnem magazinu Somojo, kjer se vrti tudi njihova glasba, nemški Autona Magazin pa je zapisal: "S pesmimi, kot je Brain Damage, so Tide iz Slovenije že pri prejšnjih albumih dokazali, kaj znajo. Pri Regeneration vse zveni malo bolj mehko in Tide peljejo z modernim ter bolj polnim zvokom duh Simple Minds, New Order in Duran Duran v novo dobo. Vse pesmi so dozorele in se do najmanjšega detajla skladajo od osnovne ideje do aranžmaja. Smiselne klaviature, mešanica beata in pravih bobnov, prepoznavni motivi in potrebna moč ponujajo od komada do komada vedno nekaj novega, tako da album ni v nobenem trenutku dolgočasen. Preko osvežujočega esprija Tide dosegajo mlado ciljno skupino, hkrati pa glasbene oboževalce nad 35 let, katerih obzorje sega od The Cult preko Killing Joke do New Order. Posebno atmosfero pa uprizarja delo kitar. Vrhuncev je več, med njimi zagotovo izstopa gonilna Love Train."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.