Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Tiësto in Calvin Harris vladala Stožicam

Tiësto in Calvin Harris vladala Stožicam
1/66
Miro Majcen
Že tretji Red Summer Party je sinoči v Areni Stožice navdušil vse ljubitelje elektronske in pop glasbe, saj sta tokrat pred mešalke stopila kar dva giganta med didžeji – legendarni Tiësto ter avtor največjih hitov, Calvin Harris. Več v galeriji ...

Kralja Red Summer Partyja sta bila eden najbolj vročih glasbenikov na planetu, Calvin Harris, in legendarni Tiësto. Slednji z novo glasbeno metamorfozo navdušuje tako poznavalsko občinstvo ibiške Pache kot množice velikih festivalov. Podalpski partyzani, okrepljeni s številnimi hrvaškimi, italijanskimi in avstrijskimi navijači, so mu spet jedli z roke, Tijs pa že načrtuje nov obisk Slovenije.

Našli ljubezen in padli v objem Tiëstu

Calvin Harris je upravičil glasbeni status in z izvrstnim občutkom za mešanje glasbe, pretkanim z vrhunsko pirotehniko, pokazal, da je res eden najboljših in najbolj vsestranskih glasbenikov na elektronski sceni, ki se mu klanjajo tudi pop lestvice. Vrhunec njegovega seta je bil megahit We found love, ki sta ga posnela z Rihanno, sicer pa je set zgradil predvsem na svojih avtorskih hitih, remiksih in editih.

A to je bila le predigra v kratki poletni noči, ki je bila rezervirana predvsem za Tiësta. Ta se je v uvodu nastopa v stilu kompilacij Club Life sprehodil skozi svojo novejšo produkcijo, v nadaljevanju pa je prišla na račun tudi njegova "koncertna" publika, ki jo je pocrkljal s klasikami, kot sta Lethal industry in Silence. Čeprav mu zadnje čase mnogi puritanci očitajo, da se premika iz trancea preveč v house, je Tijs spet dokazal, da ima občutek za poigravanje s čustvi in petami žurerjev na plesišču, ne glede na to, kam ga popredalčkajo. In tokrat se je res potrudil, saj je predvideni dvourni nastop raztegnil na skoraj tri ure ter zbrane v jutro pospremil s svojo petardo Maximal crazy in plesom na vrhu svoje konzole.

Za ogrevanje zvezd sta bila tokrat zadolžena Beltek in Alex Cvetkov, ki sta poskrbela za primeren uvod v divjo noč, Tiësto pa ob tem ni pozabil pohvaliti nove Beltekove skladbe, ki jo je med intervjujem ujel skozi debele zidove stoženskih katakomb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.