Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Tigrica med starimi mački

Za nekatere bo koncert meseca nastop britanskega trip-hoperja Trickyja v Kinu Ši Žurnal24 main
Novembrski koncerti. Lady Gaga, Sting, Tricky, Joe Cocker in “The Bee Gees”.

Novembra se nam obetajo koncerti zvezdnikov svetovnega kalibra. Za spektakularen uvod bo jutri poskrbela še vedno najbolj vroča in zagotovo najbolj ekscentrična koncertna atrakcija Lady Gaga, ki bo v sklopu turneje The Monster Ball nastopila v Areni Zagreb.

42 let je star Tricky, najmlajši med moškimi izvajalci. Lady Gaga je s 24 leti od najstarejšega Joeja Cockerja mlajša prav toliko, 42 let.

V isti dvorani bo tri dni pozneje, v ponedeljek, v simfonični preobleki gostoval britanski pop zvezdnik Sting. Čeprav 59-letnemu kantavtorju očitajo, da že sedem let ni posnel dobrega albuma, bo tokratni koncert postregel s preverjenim blagom – starimi uspešnicami ob spremljavi Kraljevega filharmoničnega orkestra.

Preverjeni stari hiti
Za ljubitelje bristolskih fenomenov Portishead in Massive Attack, ki sta narekovala revolucijo v pop glasbi in rojstvo novega žanra trip-hop, je obvezno poslušanje v živo tudi tretjega člena bristolske trojice – Trickyja. Ta bo v Kinu Šiška gostoval 11. novembra, koncert pa bo posvečen 15-letnici izida njegovega uspešnega prvenca Maxinquaye, ki ga mnogi prištevajo med ključne glasbene stvaritve devetdesetih let.

Z novo ploščo Hard Knocks in seveda kopico starih uspešnic bo dan pozneje v stožiški Areni postregel rockovski stari maček Joe Cocker, 22. novembra pa bo tam nastopil Robin Gibb, eterični glas britansko-avstralske zasedbe The Bee Gees.

Užitki ob hitrih prstih
V hitrih prstih kitaristov svetovnega slovesa Joeja Satrianija in Paula Gilberta pa boste lahko uživali prihodnjo sredo v Hali Tivoli in 30. novembra v ljubljanski Cvetličarni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.