Magazin > Film & Glasba & TV
53 ogledov

Tinkara morala poiskati pomoč zunaj RTV

Tinkara Kovač Eurosong
1/11
Anže Petkovšek
"Moja želja je, da prebijemo slovenski rekord," je dan pred odhodom v Köbenhavn povedala Tinkara Kovač, ki bo Slovenijo na letošnjem Eurosongu zastopala s pesmijo Spet (Round and Round).

"Glede na to, da vsi vemo, da eurosongovska formula pomeni petje v živo na prej posneto matrico, smo rekli, da ne bomo blefirali oziroma fejkali odrskega nastopa, ampak bodo z mano na odru samo tisti, ki bododejansko peli, tako da gremo na oder Nika Zorjan, Manca Špik, Lea Sirk in Raay," je svoj odrski nastop opisala Tinkara Kovač, ki ji bo, kot meni, najtežje, da ne bo mogla zares igrati flavte, ampak se bo morala pretvarjati.

Nastop na Danskem, kot je poudarila Tinkara, ne bo samo to, "da pridemo, odpojemo in se imamo fajn, ampak pričakujem predvsem, da bomo imeli en zelo lep slovenski večer", saj se bo  poleg treh minut na odru marsikaj dogajalo tudi izza njega, med drugim sprejem na veleposlaništvu, sodelovanje z društvom slovensko-danskega prijateljstva, koncert Tinkare z njenim bendom, predvsem pa dogodek v Evroklubu.

Glasbeno žilico nadgradila s poslovno

"RTV Slovenija se je letos zelo trudila, da je komaj speljala ta večer, zato smo se v moji ekipi odločili, da se jim priključimo in organiziramo nekaj skupaj s Kristjanom Verbičem," je sodelovanje z Verbičem, predsednikom Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD), ki ji je priskočilo v sklopu mednarodnega poslovno-investitorskega programa Invest to Slovenia – Investo.si, opisala pevka, ki se je pri iskanju pomoči zunaj RTV Slovenija angažirala kar sama.

"S Kristjanom sva se srečala na eni od ljubljanskih ulic in sem ga vprašala, kako bi lahko maksimalno izkoristili potencial tega potovanja na Dansko, ker to ni samo odrski nastop. Kristjan ima v sebi dovolj rokenrola in drznosti, da je rekel da in se tega lotil, kar se tiče RTV Slovenija, pa brez njih tako ali tako ni nič. Oni so nositelji tega projekta, mi pa smo zraven, da bomo naredili tisto zaodrsko dogajanje še zabavnejše, kot bi bilo sicer," je o podpori VZMD dejala Kovačeva in izpostavila tudi pomoč združenja Sazas, ki je v celoti financiralo snemanje videospota za pesem.

Pesem Evrovizije – projekt RTV Slovenija ali združenja malih delničarjev?

VZMD se je projekta kljub kratkemu roku lotilo velikopotezno, Verbič pa je poleg veselja nad sodelovanjem in podporo RTV Slovenija izrazil tudi upanje na še več takšnih sinergij, ki bi promovirale slovensko gospodarstvo in izdelke. "V petek je Intereuropa naložila dve toni pijače Pivovarne Union in Pivovarne Laško, na Dansko pa bodo šle tudi velike količine drugih dobrot slovenskih proizvajalcev, od Perutnine Ptuj do slovenskih vinarjev, ki jih bomo predstavili v Evroklubu v osrednjem delu, ob koncertu Tinkare Kovač, in poželi simpatije vseh tam sodelujočih," je napovedal Verbič, ki o stroških zaenkrat še ne more govoriti, čeprav že zdaj ve, da ne bodo nizki, ter dodal, da se bodo iz Slovenije odpeljali še trije avtodomi Adrie Mobil, v katerih bodo na Dansko odpotovali tudi snemalni studio z bendom Tinkare Kovač in različne slovenske dobrote, s katerimi si bo lahko postregla ekipa na poti.

Ob vsej zunanji pomoči in dejstvu, da na srečanju Tinkare Kovač z mediji razen televizijca Andreja Hoferja, ki je vodil dogodek, in vodje slovenske evrovizijske delegacije Aleksandra Radića, ki se je namestil med sedmo silo, ni bilo opaziti ne logotipov ne predstavnikov RTV Slovenija, temveč zgolj logotipe in predstavnike drugih podjetij in VZMD, je na mestu vprašanje, koliko Pesem Evrovizije sploh še ostaja projekt RTV Slovenija in ali je na račun angažiranja Tinkare Kovač nacionalka potem tudi kaj privarčevala.

"V to zgodbo se RTV Slovenija ne vpleta"

"RTV Slovenija skrbi za izvedbo nastopa, pot, vse logistične in organizacijske stvari, to je pa njihova zgodba, ki poteka vzporedno in v katero se RTV Slovenija ne vpleta. Dogodek je nastal na njihovo pobudo, v njihovi organizaciji, mi se pač srečujemo nekje na poti, ker je Tinkara Kovač naša predstavnica RTV Slovenija na Evroviziji in sodelujemo po tej plati," je dejal Andrej Hofer in dodal: "Veste, da se je RTV Slovenija letos zelo pozno odločila za sodelovanje na Evrosongu, tako da smo v to zgodbo investirali zgolj tiste stroške, ki so potrebni za izvedbo Tinkarinega nastopa, vse, kar poteka ob tem vzporedno, pa nismo niti načrtovali niti si tega nismo mogli privoščiti."

K slovenskemu večeru, ki ga pripravlja VZMD, RTV Slovenija tako ne bo prispevala ničesar, kljub temu pa jih bo Pesem Evrovizije, kot je napovedal Radić, stala toliko kot vsako leto, kar je približno 170.000 evrov, tako da ne bodo niti privarčevali.

Komentarjev 3
  • Boris Odreitz 13:16 16.julij 2014.

    ne utrujajte se z mepomembnimi zadevami.obstajajo bolj pomembne, namreč, podpisati peticijo proti SAZAS-u je zelo pomembno, vitalnega pomena za državo in državljane,najmanj spremeniti zakonodajo, inkriminirati akterje v najboljšem primeru uničiti SAZAS za vse večne čase, saj kasirajo in ničesar ...prikaži več ne dajo!!!http://www.pravapeticija.com/sazas_prepoved_delovanja_paradravne_ustanove

  • VZMD 18:54 28.april 2014.

    Eurovision with Slovenia - VIDEO invitation to the presentation and business event:sswww.youtube.com/watch?v=xbE6yHW2Ik0&list=UU1IdIh_KqXRe6COrfh2jaGwssZ željo po celoviti predstavitvi Slovenije je, ob sodelovanju VZMD - investo.si, poskrbljeno tudi za predstavitev slovenskih podjetij in poslovnih priložnosti, ob poti z avtodomi iz Slovenije na Dansko, ...prikaži več Tinkarinih nastopih in pojavljanjih ter na posebej temu namenjenemu Slovenskemu poslovnemu dnevu, ki ga skupaj pripravljamo v Kopenhagnu. S tem povezane zanimivosti je predstavil Predsednik VZMD – investo.si, mag. Kristjan Verbič.

  • Petra80 18:24 28.april 2014.

    Kapo dol!!!